A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

ПІЗНАЙ СЕБЕ — ДОПОМОЖИ ІНШИМ

    З метою розвитку обізнаності працівників бібліотечної справи в темі психічного здоров’я, алгоритмів взаємодії з людьми, зокрема із читачами бібліотек в умовах воєнного стану в Україні, а також набуття навичок стабілізації психоемоційного стану, турботи про власну психічну стійкість  в нашій бібліотеці відбувся тренінг з психічного здоров'я  для працівників бібліотечної справи.

09:44 25.09.2023

Я НАМАЛЮЮ НА ПАПЕРІ УКРАЇНУ БЕЗ ВІЙНИ

   Мир у рідній Україні – це найзаповітніше бажання всіх українців, котре сьогодні вони висловлюють вголос так згуртовано, як ніколи раніше.

10:33 21.09.2023

ВІЧНАЯ ПАМ’ЯТЬ

    Глибоко сумуємо і висловлюємо щирі співчуття ветерану бібліотечної справи Павлюк Ганні Михайлівні та її родині з приводу передчасної смерті зятя Флиса Івана Михайловича. Вічная пам’ять покійному.

12:15 20.09.2023

ТРЕНІНГ "ПОДОРОЖ ДО СЕБЕ"

           Тренінг "Подорож до себе" (профілактика синдрому емоційного вигорання).  "Світячи іншим - не згори сам" - під таким гаслом в бібліотеці відбувся  психологічний тренінг  з питань емоційного вигорання працівників бібліотечної  справи. Працівники бібліотечної справи також мають бути обізнані в питаннях збереження здоров’я, в першу чергу психологічного,  оскільки постійно працюють з людьми. Неозброєним офіційною статистикою оком можна помітити, що чимала кількість людей навколо нас переживають ментальну втому та вигорання. Зазвичай найбільш вразливими до таких станів є ті, чия зайнятість знаходиться у переліку так званих  «допомагаючих професій»,  а також професій типу «людина-людина», в тому числі це працівники бібліотеки.      Зараз, перебуваючи в умовах війни, поганий настрій і виснаженість відмічає більша частина не лише військових, а й цивільних  українців, незалежно від сфери їхньої зайнятості та рівня залученості у воєнні дії. Проте, виснажене суспільство – це осередок апатії та відстороненості. Така спільнота не здатна ні реабілітувати найбільш постраждалих осіб, ні побудувати процвітаюче майбутнє, у якому належатиме жити наступним поколінням.     Часом нам усім важливо вміти «добрати» те, чого не вистачає, з різних джерел – це не завжди має (і може) бути одна і та сама людина чи місце. Саме тому, важливо підсилювати усі ті сфери життя, звідки приходить енергія, натхнення, стійкість.     Окрім кола найближчих, інвестувати в стосунки з колами друзів, колег, знайомих. За можливості –  виходити з дому, подорожувати безпечними куточками України, за бажанням – відвідувати кіно чи кафе. Це важливо не лише для того, аби могла функціонувати економіка, але й тому, що це дозволяє живим, задіяним у різних сферах людям, краще функціонувати на своїх ділянках.     Тому слід шукати в собі внутрішні ресурси для профілактики та подолання емоційного вигорання.      Слід пам'ятати, що подібне притягує подібне: чим ми цей світ наповнюємо через думки, емоції, вчинки, те до нас і повертається.       Виховання і самовиховання душі – саме цьому був присвячений тренінг.

12:17 18.09.2023

ДО УВАГИ ЮНИХ І ДОРОСЛИХ КОРИСТУВАЧІВ

    З 9 вересня 2023 року скористуватися послугами безкоштовного інтернет-центру, обміняти прочитані книжки, попрацювати у читальному залі можна кожної суботи.

10:05 06.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування