A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

ДО 175-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ОЛЕНИ ПЧІЛКИ

Дата: 18.07.2024 07:58
Кількість переглядів: 29

   До 175-річчя від дня народження Олени Пчілки - української письменниці бібліотеці- філії с. Зубів Міст відбулась година поезії "Олена Пчілка: перлинки для дітей".
   Висококультурна жінка, неординарна особистість, пристрасна патріотка, талановита письменниця і педагог, перекладач, фольклорист, етнограф, видавець і редактор, активна громадська діячка Олена Пчілка внесла великий вклад в розвиток української культури, відстоюючи її право бути знаною у світі!!!
"Шанувати своє рідне", «зживатися з своїм рідним», «добре знати свою мову, пісню» – ці слова Олени Пчілки стали дороговказом для нащадків великої українки, які сьогодні вшановують її ім’я.
   Досить значний внесок зробила Олена Пчілка в розвиток дитячої літератури. Думаючи про наступні покоління українців, вона написала й видала багато віршів, п’єс, казок, розповідей для дітей.
   Розпочався захід із вступного слова про українську поетесу, її життя і творчість. Діти продовжили свято, декламуючи вірші поетеси, відгадували загадки, промовляли скоромовки, грали ігри та заспівали пісню з її доробку. На завершення зустрічі діти перевірили отримані знання.
   Також до цієї дати оформлена книжкова виставка «Поетичне слово, осяяне любов’ю до дітей».
   Олена Пчілка і, направду, була сильною українкою, бо гордо несла українське слово і український дух. Пам’ять про неї живе в її творах та діяльності, а її внесок у розвиток української культури неоціненний».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування