A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

Я МАЮ В СВІТІ ГОРДЕ ПРАВО – САМА СОБОЮ ЗАВЖДИ БУТЬ

Дата: 24.05.2024 14:17
Кількість переглядів: 12

Я вибрала Долю собі сама.

І що зі мною не станеться –

у мене жодних претензій нема

до Долі — моєї обраниці.

 

Літературна вітальна ЦДЮТ зібрала поціновувачів поетичного слова багатогранного світу поезії Ліни Костенко. Поетичне слово Ліни Василівни наповнене високою духовністю, воно збагачує нас інтелектуально, звеличує душу і серце благородними, шляхетними почуттями, чарує несказанною красою слова, гарне своєю довершеністю. Нічого зайвого. І все сказано…

Шанувальники поезії Ліни Костенко обирали улюблені рядки, лунали вірші геніальної поетеси сучасності у виконанні керівника та вихованців гуртка «Дивослово» (Ольга Ворона Людмила Осіпчук), працівників бібліотеки. Присутні переглянули відео-презентацію «Цікаві факти про Ліну Костенко», ознайомилися з виданнями виставки «…Тільки слово-пам'яті спасенність», присвячені життю і творчості мисткині.

Доповнили душевну атмосферу літературного вечора музичною ноткою та поетичним дефіле «Крила» театру мод «Backstage» (керівник Василина Малиновська) .

Ліну Костенко називають «залізною леді» української поезії. «Немає часу на поразку» — написала колись вона у поемі «Берестечко». Ці рядки як ніколи актуальні зараз. Зібрали для вас найновіші вірші Ліни Василівни про сучасну війну. У них її стійкість, незворушна віра у перемогу та гордість за націю героїв. Вона вчить нас ніколи не зраджувати собі.

23 травня в Україні відзначають День Героїв. Учасники заходу вшанували захисників України, віддали шану живим Героям.

 

"...Шматок землі

ти звешся Україною.

Ти був до нас. Ти будеш після нас"

(з вірша "Біль єдиної зброї")



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування