A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

ФІНАНСОВИЙ БАТІГ ДЛЯ УХИЛЯНТІВ

Дата: 22.05.2024 15:51
Кількість переглядів: 11

РАДА ЗАПРОВАДИЛА НОВІ ШТРАФИ ДЛЯ ТИХ,

 ХТО ВІДНИКУЄ ВІД ВІЙСЬКА,

 ЩО ЗМІНИТЬСЯ?

 

-   За порушення правил військового обліку, зокрема, за те, що невчасно стали на облік протягом семи днів, українці платитимуть у мирний час від  3400 до 5100 гривень. За повторне таке порушення або порушення у воєнний час ухилянтам доведеться сплатити від 17 до 25,5 тисячі гривень.

-  Новий закон також передбачає штрафи за відмову від повістки, неявку до територіального центру комплектування та соціальної підтримки або несвоєчасне оновлення даних (передусім це стосується інформації про місце проживання особи, засоби зв’язку). Під час воєнного стану штраф за це сягатиме 17- 25,5 тисячі гривень. Роботодавців за приховування даних про співробітника у воєнний час можуть оштрафувати на суму від 34 до 59 тисяч гривень.

- Згідно із законом, обов’язок уточнити дані виникає протягом 60 днів від 18 травня. Якщо військовозобов’язаний не зробив цього, то складуть постанову. Штраф можливо накласти протягом трьох місяців від дня виявлення порушення, але не пізніше одного року.

-Якщо особі вручать повістку на певну дату для уточнення військо-облікових даних і вона не з’явиться до ТЦК або ж відмовиться пред’явити військовий квиток, то її оштрафують на 17 тисяч. А коли через тиждень чи через два вручать ще одну повістку й особа її проігнорує, то випишуть ще один штраф і його сума становитиме 25,5 тисячі гривень. У законі є одна з найважливіших новацій – штрафи можна буде можна буде виписувати навіть заочна.

- Якщо особа не з’явилася за повісткою, то відразу буде виписано постанову про притягнення до відповідальності, копію якої направлять порушнику, і встановлено добровільний строк сплати штрафу протягом 15 днів. Після цього терміну постанову буде скеровано до виконавчої служби. І тому сума штрафу подвоїться. До того ж доведеться сплатити 10 відсотків виконавчого збору. Державні виконавці мають право накладати арешти на рахунки та майно громадян доти,  доки штраф не буде сплачено в повному обсязі.

-За ігнорування так званої бойової повістки кваліфікується як ухилення від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період. І за це передбачено кримінальну відповідальність – позбавлення волі від 3 до 5 років.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування