A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

У НАС ДИТИНА З АУТИЗМОМ

Дата: 02.04.2024 11:56
Кількість переглядів: 13

#BIBLIOвулик

#Діти_дощу

 

   2 КВІТНЯ - Всесвітній день поширення інформації про аутизм — міжнародно визнаний день, який закликає держави - члени ООН вживати заходів для підвищення обізнаності про аутизм у всьому світі. Аутизм і розлади аутистичного спектра (РАС) – це розлади, пов’язані з аномальним біологічно обумовленим дозріванням головного мозку, що починається ще на стадії ембріона, задовго до народження дитини. Як наслідок, психічна працездатність аутистичних людей виявляється нетиповою, проявляється вже в перші роки життя людини і зберігаються протягом усього життя.

  Сьогодні є очевидною потреба в розвитку структури, яка стала б провідником і транслятором норм і правил поведінки у даному напрямку. І саме бібліотеки володіють можливостями стати центрами поширення інформаційної та поведінкової культури, набуття якої веде до розуміння і толерантності.

   Бібліотека пропонує ряд видань даної тематики, що містять методичні рекомендації й корисні поради батькам, які виховують дітей з розладами аутистичного спектра. Фактично на цю тему написано багато книжок, що спираються на досвід батьків, які намагаються поділитися важливою інформацією. Ті сучасні видання, що ми пропонуємо, поєднують почуття авторів, батьків або лікарів, критичну оцінку інформації.

 Мета книг – допомогти людям зрозуміти й усвідомити й усвідомлено обрати терапію, що стане найкращою в даному конкретному випадку.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування