A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

AD PERPETUAM REI MEMORIAM (НА ВІЧНУ ПАМ’ЯТЬ ПРО ПОДІЮ)

Дата: 01.04.2024 09:24
Кількість переглядів: 13

      5 квітня мине 80 річниця з дня кончини о. Михаїла Цегельського, ще за життя утитулованого шанобою і визнанням свого величезного внеску на ниві душпастирства, громадської діяльності, боротьби за Україну.

     Кожного дня ми минаємося і зустрічаємося з живою пам’яттю про цю велетенську постать в історії нашого міста: минаючи величаву церкву Різдва Пресвятої Богородиці, проходячи повз будівлю старого Народного дому, вдивляючись у портрет в меморіальній кімнаті Історико-краєзнавчого музею, вступаючи у прихисток древньої Миколаївської церкви, при якій о. Михаїл спочиває разом з дружиною Анізією.

    Напередодні цієї меморіальної події Комунальний заклад «Публічна бібліотека Кам’янка-Бузької міської ради» пропонує рідкісні матеріали про діяльність о. Михаїла Цегельського у часі І Світової війни і російської окупації Камінки та околиць. Як чинився спротив «московизації» наших земель та всіх  суспільних і духовних устоїв, який внесок у цій боротьбі о. Михаїла Цегельського та його прибічників?

    Матеріали надіслані і одобрені до публікації пані Лесею Крип’якевич з Цегельських, для котрої Кам’янка завжди озивається великими діяннями представників цього роду.

    Вашій увазі, шановні поціновувачі рідної історії, пропонуємо першу частину матеріалу.

    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування