A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

ЧИТАЄМО ШЕВЧЕНКА

Дата: 09.03.2024 20:46
Кількість переглядів: 10

#BIBLIOвулик

#Читаємо_Шевченка

 

Свою Україну любіть,

Любіть її… Во врем’я люте,

В останню тяжкую минуту

За неї Господа моліть.

(Т. Шевченко)

Цими словами звертався до своїх нащадків видатний син українського народу – Тарас Григорович Шевченко. Великий Кобзар заповідав нам любити свою Україну, свій народ, пам’ятати свою історію і берегти рідну мову. Життєдайна сила Кобзаревого слова завжди надихала українців.

Для кожного українця Тарас Шевченко означає так багато і він завжди з нами. Він невичерпний і нескінченний…

В такий чудовий , сонячний , весняний день в читальній залі зібралися поціновувачі шевченкового слова. Цього дня пам’ять славетного поета та пророка в бібліотеці вшанували читанням його віршів, виконанням пісень, адже творча спадщина Тараса Григоровича Шевченка – невичерпне джерело мудрості. Його вірші повинен знати кожен, адже “Кобзар” – це друга Біблія для українців. Його твори, написані понад століття тому, актуальні й досі – у кожному слові теперішні дні.

  Поезію Великого Кобзаря читали бібліотечні працівники та їхні юні читачі, бо слово нашого національного Пророка - поза часом і віком. Долучилися до заходу й працівники НД сіл Спас та Прибужани із своїми вихованцями.

  Учасники заходу мали можливість переглянути книжкову виставку «Ім’я Шевченка стукає в серцях» та презентацію «Читаємо Кобзаря», знайомство з якими надихнуло дітей на читання його віршів. Присутні з цікавістю прослухали новелу Василя Стефаника «Марія» у виконанні Олександри Сибаль.

  Кожен у дарунок Шевченкові несе свій здобуток – вимушена переселенка зі Слов’янська п. Олена до поетового ювілею завершила вишивати чорнобривий рушник, що став окрасою святкової зали.

  Життя і творчість Тараса Шевченка – не до кінця звідана сторінка нашої історії…

  Тарас Шевченко - безперечно, це одна з найвидатніших постатей нашого народу. Загадку феномену особистості Шевченка досі нерозгадано! Тому запрошуємо вас вивчати його разом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування