A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

ПОЕЗІЯ ЯК ЗБРОЯ. МОЯ ІСТОРІЯ ВІЙНИ

Дата: 27.02.2024 12:38
Кількість переглядів: 18

#BIBLIOвулик

#Поезія_народжена_війною

 

В умовах війни між росією та Україною, яка, на жаль, триває протягом останніх років, бібліотеки відіграють надзвичайно важливу роль у забезпеченні доступу населення до освіти, культури та інформації.

Під час війни кожен з нас виконує свою роль: військові боронять рідну землю, вчителі- навчають, лікарі – лікують поранених і хворих, енергетики, комунальники і будівельники – повертають зруйновані міста до життя, поети - пишуть про відвагу, рішучість і героїзм наших Збройних сил, про долі, відчуття, страхи і непохитну віру в Перемогу звичайних українців, чиє життя назавжди змінила війна, розв'язана росією 24 лютого 2022року.

Поезія - це невід'ємна складова історичної пам'яті українців, це голос Батьківщини, «сироватка правди», це зброя, що надихає тих, хто нині боронить від ворога нашу землю.

Війна загострює відчуття й усвідомлення. ВІрші про війну наче кулі - вражають смертельно глибоко й залишаються в серці назавжди. Це точки перетину тих, хто на передовій, і тих,  хто в тилу.  Це містки для розуміння один одного.

Чому? Чому війна і плач дітей

І ця страшна на вулиці сирена?

Не треба нам таких «гостей»,

І Україна – не арена.

                            

Бібліотека спільно з вихованцями гуртка «Дивослово» @ЦТДЮ провела патріотичний пазл «Поезія як зброя. Моя історія війни», вшанувавши героїв російсько-української війни.

         На заході слухачі поринули у ті жахливі події, які розгорталися в Україні 24 лютого 2022 року під час повномаштабного вторгнення агресора на нашу землю.  Учасники згадали поіменно героїв нашої громади, які загинули, самовіддано обороняючи нашу землю та вшанували пам’ять про них  хвилиною мовчання.

Присутні ознайомилися з виданнями книжкової виставки «Слова війни», які висвітлювали поетичні та прозові твори, аналітичні матеріали, репортажі з лінії фронту та інтерв’ю з реальними героями, цивільними та військовими, що пережили і відчули на собі біль війни.

 

Поки військові на фронті відвойовують загарбані окупантами території, українські бібліотеки стають потужними центрами інформаційної боротьби. Пересилюючи біль і розпач, ми працюватимемо далі, відновлюватимемо зруйноване та робитимемо нове ще кращим. Ці випробування зробили нас міцнішими та згуртованішими. Ми змінили плани, акценти, запаслися терпінням та витримкою – і йдемо вперед, до ПЕРЕМОГИ!!!

Вклонітесь кожному Герою,

Який сьогодні на війні.

В руках тримає міцно зброю

За сонце в нашому вікні

Вклонітесь кожному солдату,

Який в небеснім війську нині.

Їх подвиг будем пам’ятати.

ГЕРОЯМ СЛАВА!

СЛАВА УКРАЇНІ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування