A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

ВИ ЗВІЛЬНЕНІ ВІД СПЛАТИ КОМІРНОГО

Дата: 23.01.2024 09:27
Кількість переглядів: 27

#BIBLIOвулик

#Бібліоновини

ДЕЯКІ КАТЕГОРІЇ ГРОМАДЯН МАЮТЬ ПРАВО НА ЗНИЖКУ В РОЗМІРІ 100% В ОПЛАТІ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ. КОГО ЦЕ СТОСУЄТЬСЯ?

 

  • Пільга в розмірі 100% знижки на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива  і скрапленого газу в грошовій формі надається українцям як без урахування середньомісячного доходу, так і з його врахуванням.
  • Без урахування середньо-місячного доходу пільга надається: особам з інвалідністю внаслідок війни І, ІІ та ІІІ груп; учасникам бойових дій у період Другої світової війни, яким виповнилося 85 років і більше; реабілітованим з числа тих, яких було піддано репресіям у формі ув’язнення( обмеження волі) та яким встановлено інвалідність.
  • Крім того, держава взяла на себе витрати на комуналку для колишніх малолітніх в’язнів концтаборів, гетто та інших місць примусового тримання, які визнані особами з інвалідністю, а також для осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною та нагороджені орденом Героїв Небесної Сотні, мають звання Героя Радянського Союзу, повних кавалерів ордена Слави, нагороджених чотирма і більше медалями « За відвагу»  та Героїв соціалістичної праці, удостоєних цього звання за роботу в період Другої світової війни.
  • Право на 100-відсоткову пільгу мають захисники України, яким починаючи з 2014 року,  надано звання Герой України,  яких нагороджено одним з орденів Богдана Хмельницького, « За мужність», княгині Ольги трьох ступенів, та батьки померлої особи, яка має особливі заслуги перед Батьківщиною.
  • До категорії пільговиків належать також пенсіонери, які раніше працювали педагогами, бібліотекарями у державних і комунальних закладах культури, музеях, спеціалістами із захисту рослин, медиками та фармацевтами в сільській місцевості і селищах та проживають у них.
  • ПІЛЬГИ  НА ОПЛАТУ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬГИХ ПОСЛУГ НАДАЮТЬ У МЕЖАХ  СОЦІАЛЬНИХ НОРМ ЖИТЛА ТА НОРМАТИВІВ – 21 квадратного метра загальної площі на кожного члена сім’ї та додатково 10,5 кв.м. на сім’ю.
  • Для педагогів, бібліотекарів, працівників державних і комунальних закладів культури, музеїв, спеціалістів із захисту рослин, медиків та фармацевтів, які працюють і живуть у сільській місцевості і селищах, пільги надаються з урахуванням доходів за умови, що розмір середньомісячного сукупного доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу. У 2023 році він становив 3760, а в 2024 році – 4240 гривень. Але варто зауважити, що ці категорії мають право тільки на пільги у сплаті за опалення та освітлення у межах встановлених соціальних норм. За інші житлово-комунальні послуги їм доведеться платити самостійно.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування