A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

СОБОРНІСТЬ – МЕТА ПЕРЕМОГИ

Дата: 22.01.2024 09:42
Кількість переглядів: 53

#BIBLIOвулик

#В_єдності-наша_сила

 

Щороку 22 січня ми, українці відмічаємо День Соборності України! Цей день нагадує нам про важливість незалежності та єдності нашої держави. Соборність України – це не лише про історію, це про наше сьогодення і майбутнє! Наш обов‘язок, як нації – підтримати й продовжити героїчні досягнення наших предків, які ми повинні зберегти для майбутніх поколінь, зберегти Незалежність і Соборність України!

Ця подія стала знаковою для українського державотворення на початку ХХ сторіччя, вкрай важливою і актуальною вона є сьогодні, у часи боротьби проти російської навали за нашу свободу, волю, незалежність.

 

Ідея соборності була і залишається базовою національною цінністю українців. А нині вона є ще обов’язковою передумовою успіху нашого спротиву зовнішній агресії.

Сьогодні Соборність для України – деокупація всіх територій України, захоплених ворогом, відновлення єдності із Донеччиною, Луганщиною, Запоріжчинною та Кримом. Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього. Коли ми, з різних регіонів, разом працюємо, створюємо знакове і важливе, боремося із окупантами, відстоюємо свою соборність і волю заради власної держави.

 

Українцям також ніколи не забути вчинку юних крутян. Історія переплітає долі героїв Крут із сучасністю. Бій Під Крутами - одна з численних битв в одвічному хрестовому поході проти України. Але Крути у просторі та часі буття українського народу посідають надважливе місце  І хай наші тоді відступили зі станції, але тривалу історичну війну вони виграли. Бо завдяки зокрема подвигу крутян повстала таки незалежна Україна.

 

З цієї  нагоди у бібліотеці експонується книжково-ілюстративна  виставка   «Соборність – мета Перемоги» . Користувачі бібліотеки мають змогу ознайомитися з початками ідеї соборності, як відбувалася підготовка Акту Злуки, як проходило проголошення Злуки, дізнатися про перше офіційне святкування Соборності України та яке має велике значення День Соборності для кожного громадянина нашої країни, про неоціненний вклад Героїв Крут, які були і будуть гідним взірцем мужності й патріотизму для наступних поколінь захисників рідної країни.

 

Отже, національна єдність є не тільки базовою цінністю громадян країни, а й обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішній агресії.

 

"НАША СИЛА – В ЄДНОСТІ! ІЗ ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ!"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування