A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

ЩЕ БІЛЬШИЙ СТИМУЛ ВЧИТИСЯ

Дата: 05.01.2024 09:54
Кількість переглядів: 17

СОЦІАЛЬНІ СТИПЕНДІЇ ОТРИМУВАТИМЕ ЩЕ ОДНА КАТЕГОРІЯ СТУДЕНТІВ, КОГО ЦЕ СТОСУЄТЬСЯ?

 

  • З 1 січня 2024 року соціальні стипендії зможуть отримувати студенти закладів фахової передвищої та вищої  освіти, які були в російському полоні, ув’язнені чи в будь-який інший спосіб позбавлені свободи через збройну агресію РФ проти України, а також їхні діти.
  • Для того, щоб отримати соціальну стипендію, такі студенти мають подати витяг з Єдиного реєстру осіб, який підтверджує, що їх позбавляли свободи внаслідок збройної агресії проти України. Для дітей батьків, які були в полоні, треба виписку або копію рішення (протоколу) про встановлення факту позбавлення особистої свободи. Із цими документами та заявою у паперовій або електронній формі потрібно звернутися за місцем навчання.
  • ПОСТАНОВА ПЕРЕДБАЧАЄ І СПРОЩЕННЯ ПРОЦЕДУРИ ОФОРМЛЕННЯ СТИПЕНДІЇ ДЛЯ ДІТЕЙ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ.
  • Їм достатньо буде надати довідку про безпосередню участь у бойових діях, якщо ще немає посвідчення УБД.
  • ОСОБИ, ЯКІ ЩЕ МАЮТЬ ПРАВО НА ОТРИМАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ СТИПЕНДІЇ:
  • Діти-сироти та  діти постраждалих учасників Революції Гідності та/ або особи з інвалідністю І-ІІІ УБД; особи з інвалідністю внаслідок війни;діти, зареєстровані як ВПО; діти з інвалідністю та особи з інвалідністю І-ІІІ груп; особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; шахтарі, які мають стаж підземної роботи не менш як 3 роки тощо.
  • РОЗМІР СОЦІАЛЬНОЇ СТИПЕНДІЇ СТАНОВИТЬ:
  • Для учнів закладів професійної(професійно-технічної) освіти соціальна стипендія наразі становить 450 гривень на місяць;
  • Для студентів закладів фахової передвищої освіти – 890 гривень на місяць;
  • Для студентів закладів вищої освіти, наукових установ – 1180 гривень на місяць.
  • Соціальна стипендія для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у 2023 році становить 4026(повнолітніх) та 4250 гривень (неповнолітніх)(150% відповідно прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня календарного року.

 

Так як з 1січня 2024року, згідно із законом про держбюджет, прожитковий мінімум для дітей віком від 6 до 18 років збільшується з 2833 до 3196 гривень, а для працездатних осіб – з 2684 до 3028 гривень, то зросте й розмір соціальних стипендій для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (для повнолітніх – 4542 грн., для неповнолітніх – 4794 грн.).

Варто зазначити: щоб постійно отримувати стипендію, студент має закривати всі сесії та атестації. В іншому випадку вона не нараховуватиметься.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування