A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

ЗА КОМУНАЛКУ - ЛИШЕ 25% АБО 50%

Дата: 25.10.2023 11:13
Кількість переглядів: 42

#BIBLIOвулик

#Віртуальна_довідка

#Бібліоадвокат

( НА ЯКІ ПІЛЬГИ В ОПЛАТІ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ МАЮТЬ ПРАВО УЧАСНИКИ БОЙОВИХ ДІЙ ТА РОДИНИ ЗАГИБЛИХ ВІЙСЬКОВИХ?)

 

-Для учасників бойових дій та їхніх родин передбачено знижку 75% на оплату житлово-комунальних послуг. Вона, зокрема, надається на користування житлом (квартирна плата) в межах норм. Також передбачено знижку за користування газом, електроенергією, іншими комунальними послугами та скрапленим балонним газом для побутових потреб у межах середніх норм споживання.

  • ХТО З ЧЛЕНІВ РОДИНИ УЧАСНИКА БОЙОВИХ ДІЙ НАЛЕЖИТЬ ДО ОСІБ, ЩО МАЮТЬ ПРАВО НА ЗНИЖКУ В ОПЛАТІ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ?

 

  • Це, зокрема, дружина або чоловік, їхні неповнолітні діти до 18 років, визнані особами з інвалідністю з дитинства І та ІІ групи або особами з інвалідністю І групи. А також – непрацездатні батьки, особи, які перебувають під опікою або піклуванням пільговика та проживають разом з ним за адресою, яку він задекларував або вказав своїм місцем проживання.

 

  • ЯКИЙ ПОРЯДОК ПРИЗНАЧЕННЯ ПІЛЬГ?

 

  •  Після набуття статусу учасника бойових дій потрібно подати дві заяви до органів Пенсійного фонду: про внесення відомостей до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (ЄДАРП), та про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Крім того, слід подати довідку про склад сім’ї.

 

  • А ЯКІ ПІЛЬГИ МАЮТЬ ЧЛЕНИ РОДИНИ ЗАГИБЛОГО НА ФРОНТІ БІЙЦЯ?

 

  • У них є право на знижку 50% у сплаті житлово-комунальних послуг та на придбання твердого палива і скрапленого газу в межах соціальних норм, незалежно від місця проживання. Наприклад, дружина і діти загиблого на фронті мешкають за однією адресою, батьки – за іншою. Але кожен з них має право на пільгу. Щоб її отримати, потрібно оформити посвідчення  члена родини загиблого бійця, яке видають органи соціального захисту населення за місцем реєстрації громадянина на підставі відповідних документів .Соціальні стандарти для членів родини загиблого бійця такі самі, як і для учасника бойових дій.

 

  • Пільги учасникам бойових дій та членам сімей загиблих бійців надаються без урахування середньомісячного доходу і незалежно від виду житла чи форми власності на нього.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування