A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

А ВИ ОФОРМИЛИ СУБСИДІЮ НА ДРОВА?

Дата: 12.10.2023 17:25
Кількість переглядів: 42

#BIBLIOвулик

#Бібліоадвокат

#Віртуальна_довідка

 

УКРАЇНЦІ, ЯКІ ОПАЛЮЮТЬ ПОМЕШКАННЯ ДРОВАМИ, ВУГІЛЛЯМ ЧИ ВИКОРИСТОВУЮТЬ СКРАПЛЕНИЙ ГАЗ, МОЖУТЬ ОФОРМИТИ СУБСИДІЇ. ТАКА ДОПОМОГА  ПРИЗНАЧАЄТЬСЯ У РАЗІ, КОЛИ ДОМОГОСПОДАРСТВО НЕ ОТРИМУЄ КОМУНАЛЬНУ ПОСЛУГУ З ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ОПАЛЕННЯ І НЕ ВИКОРИСТОВУЄ ПРИРОДНИЙ ГАЗ АБО ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ ДЛЯ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ОПАЛЕННЯ.

  • Субсидія на тверде паливо призначається з місяця звернення і до кінця поточного року. Документи для призначення цієї допомоги потрібно подавати щороку, адже житлові субсидії саме на придбання твердого палива за жодних обставин автоматично не призначаються.
  • ЯКІ ДОКУМЕНТИ СЛІД ПОДАВАТИ, ЩОБ ОТРИМАТИ СУБСИДІЇ НА ПРИДБАННЯ ТВЕРДОГО ПАЛИВА ЧИ СКРАПЛЕНОГО ГАЗУ?
  • Потрібно написати заяву й заповнити декларацію, пред’явити паспорт. Довідку про те, що в помешканні лише пічне опалення або ж мешканці використовують скраплений газ, можуть видавати органи місцевого самоврядування(територіальні громади).
  • Субсидія для придбання скрапленого газу чи твердого палива призначається, виходячи з річного доходу осіб за попередній календарний рік. І навіть, якщо звернення буде у грудні 2023 року, враховуватиметься дохід за минулий рік.
  • ХТО НЕ  МОЖЕ РОЗРАХОВУВАТИ НА ТАКУ ЖИТЛОВУ СУБСИДІЮ.
  • Наприклад  , де один з його членів не працює і має нульовий дохід. Або ж , якщо нарахований середньомісячний сукупний дохід особи менший за розмір мінімальної зарплати чи якщо не сплачується протягом трьох місяців єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ). Чи коли особа перебувала за кордоном більш ніж 60 днів.
  • Житлові субсидії також не призначають, якщо у власності члена домогосподарства два і більше житлових будинків(виняток – один із двох будинків у селі чи в селищі; отриманий у спадок).
  • Не передбачена субсидія і для людей, які мають будинок площею понад 230 квадратних метрів, або квартиру – понад 130 квадратних метрів. Це ж стосується випадків, коли хтось із членів родини володіє транспортним засобом, якому менше 5 років з часу випуску, або є декілька транспортних засобів віком до 15 років. Або ж , якщо хтось із членів родини за останній рік до дати оформлення субсидії зробив покупку на суму понад 50 тисяч гривень чи має депозит на більш ніж 100 тисяч гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування