A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

НЕ ЗАБУДЬТЕ СПЛАТИТИ ПОДАТОК ЗА ЗАЙВІ КВАДРАТНІ МЕТРИ! ІНАКШЕ ШТРАФ

Дата: 05.10.2023 11:36
Кількість переглядів: 59

#BIBLIOвулик

#Бібліоадвокат

#Віртуальна_довідка

 

   Осінь – час платити щорічний податок на нерухомість (квартиру або/і будинок, які є у вашій власності).

  • Податок сплачується, якщо площа вашої квартири перевищує 60 кв. метрів, а будинок – 120 кв. метрів. За несвоєчасну сплату податку (Протягом 60 днів з дня вручення повідомлення-рішення) – штраф.
  • Штраф за несвоєчасну сплату податку на нерухоме майно:
  • За затримки до 30 календарних днів розмір штрафу становить 5 відсотків суми боргу, за затримки понад 30 календарних днів - 10 відсотків.
  • У разі несплати суми боргу вживаються заходи щодо його погашення відповідно до вимог Податкового кодексу України. Це накладання арешту на майно, стягнення через суд. У випадку несплати після цих заходів, інформація передається виконавчій службі для стягнення боргу у примусовому порядку.
  • Звільнення від сплати податку на нерухоме майно:
  • Податок не нараховується на об’єкти житлової нерухомості, які належать багатодітним або прийомним сім’ям, у яких виховується п’ять та більше дітей. А також на об’єкти житлової нерухомості, у т.ч. їхні частки, що належать дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування  та особам з їх числа, визнаними такими відповідно до закону, дітям з інвалідністю, яких виховують одинокі матері(батьки), але не більше одного такого об’єкта на дитину.
  • Поряд з цим органи місцевого самоврядування мають право встановлювати додаткові пільги для окремих категорій фізичних осіб.
  • Нараховуючи податок на майно , яке перебувало у власності фізичних осіб у 2022 році й розташовані у місті Львові , пільгу мають учасники АТО. Під час визначення податку на майно, яке перебувало у власності фізичних осіб у 2023 році і розташоване на території ТГ, від сплати податку за об’єкти житлової нерухомості, крім учасників АТО, звільняються фізичні особи, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії рф проти України.
  • На нежитлові об’єкти пільга не надається. Оподатковується вся загальна площа об’єктів нежитлової нерухомості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування