A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

ВИПЛАТИ ДЛЯ ВПО ПО-НОВОМУ

Дата: 18.08.2023 09:49
Кількість переглядів: 124

( Уряд змінив порядок призначення допомоги внутрішньо переміщеним особам: подробиці)

#BIBLIOвулик

#Бібліоадвокат

#Віртуальнадовідка

  • З 1 листопада документи для оформлення допомоги на проживання ВПО буде подавати уповноважений член сім’ї. І виплати зможуть отримувати ті родини, у яких сукупний дохід (за один квартал, що передує місяцю звернення) на одного члена сім’ї не перевищуватиме чотирьох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність (8372 гривні).
  • Виплати призначатимуть (незалежно від доходів) родинам, у яких є:
  •  Діти з інвалідністю; ті, хто доглядає особу з інвалідністю; пенсіонери; неповнолітні та малолітні діти, які прибули без законного представника. А також – сім’ям, які мають троє і більше дітей віком до 18 років.
  • З 1 серпня допомога для ВПО , яка вперше звернулася за призначенням виплат, буде призначатися на 6 місяців.
  • Всім ВПО, які вже отримували допомогу, виплати автоматично продовжать ще на півроку – до кінця січня 2024-го.
  • Виплати для осіб з інвалідністю та дітей становлять -3000 гривень на місяць, а для решти – 2000 гривень.

 

  • ДОПОМОГУ НАДАЛІ УЖЕ ІЗ СЕРПНЯ НЕ ВИПЛАЧУВАТИМУТЬ:
  • Не призначатимуть автоматично особам, які повернулися до покинутого місця проживання,  та особам, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі або були засуджені за колабораціонізм. А також, якщо отримувач перебуває за кордоном понад 30 календарних днів без обгрунтованих причин.
  • Якщо ж особа, якій не продовжено виплат автоматично, має відповідні документи про перебування за кордоном у відрядженні, на стажуванні, на лікуванні, на реабілітації або ж догляд хворої дитини, то їй допомогу призначать знову. Та якщо документів не буде, такі особи втратять право на виплати.
  • УЖЕ З 1 ВЕРЕСНЯ ДОПОМОГУ НЕ ПРИЗНАЧАТИМУТЬ ВПО, майновий стан яких дозволяє здійснювати великі витрати.
  • Виплати припинять тим внутрішньо переміщеним особам, які після набрання чинності постанови №709 (після 15 липня 2023 року) придбали транспортний засіб, випущений упродовж останніх п’яти років. Не враховуються автомобілі, що їх придбали волонтери для оборони країни (на підтвердження цього потрібно мати відповідні документи).
  • Допомогу надалі не виплачуватимуть ВПО, які мають у власності житло на територіях, де не ведуться активні бойові дії та які не є окупованими, якщо – площа його не перевищує 13,65 квадратного метра на одного члена сім’ї.
  • Не отримуватимуть виплат і ті, хто придбав земельну ділянку, квартиру чи будинок (крім житла, виділеного за рахунок державного чи місцевого бюджету) на суму понад 100 тисяч гривень. А також ВПО, які мають на депозитному банківському рахунку більш як 100 тисяч гривень чи придбали іноземну валюту, банківські метали на таку суму.

    Відповіді на запитання щодо зміни правил виплат допомоги на проживання внутрішньо переміщених осіб знайдете в газеті Урядовий кур’єр.- 2023. - 25 лип. - 2023 р. - С. 6

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування