A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

ЯК ОТРИМАТИ 837 ГРИВЕНЬ ДОПОМОГИ ВІД ДЕРЖАВИ

Дата: 11.08.2023 09:37
Кількість переглядів: 124

#BIBLIOвулик

#BIBLIOадвокат

# Віртуальна_довідка

ХТО МОЖЕ ПРЕТЕНДУВАТИ, КРІМ ПЕНСІЇ,

 НА ЩОМІСЯЧНУ ДЕРЖАВНУ ДОПЛАТУ

( Згідно Закону України №646-ІХ від 02.06. 2020р. « Про внесення змін до деяких ЗУ щодо підвищення соціальних гарантій окремим категоріям осіб», а також урядовою постановою №261 від 02.04.2005р.)

 

-  Допомога понад 800 гривень призначається літнім пенсіонерам, старшим 80 років, які проживають самотньо, потребують стороннього догляду й не мають працездатних родичів, які можуть їх доглянути.

-УМОВИ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ДОПОМОГИ  НАСТУПНІ:

Вік понад 80 років; самотнє проживання; потреба в постійному сторонньому догляді; наявність пенсії за віком. Потреба в сторонньому догляді має бути засвідчена висновками лікарів і підтверджена документально.

-для отримання допомоги необхідно подати відповідну заяву до управління соцзахисту населення за місцем реєстрації або місцем свого фактичного проживання.

ДО ЗАЯВИ ТРЕБА БУДЕ ДОЛУЧИТИ ТАКІ ДОКУМЕНТИ:

-висновок ЛКК(лікарсько-консультативної комісії), у якому зазначено, що заявник потребує постійного стороннього догляду. Це найголовніший документ для отримання такої допомоги. Також паспорт, ідентифікаційний номер, витяг з Пенсійного фонду про те, що пенсіонер не отримує надбавку за доглядом до пенсії.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.02.2023 р.№168  «Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2023 році» розмір пенсії осіб, які не працюють не може бути меншим ніж 2520 гривень.

- Компенсаційні виплати для пенсіонерів віком від 70 до 75 років у розмірі до 300 гривень здійснюються, якщо розмір пенсії таких пенсіонерів не досягає 10 345,35 гривень.

ВІД 450 ДО 3100 ГРИВЕНЬ

(До Дня Незалежності українські ветерани та особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають разову грошову виплату. Хто ще у переліку?)

  • Особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні в’язні концтаборів ( яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років), гетто та інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва чи з інших причин, отримають від 2700 до 3100 гривень залежно від групи інвалідності.
  • І група –3100 гривень;
  • ІІ група – 2700 гривень;
  • Учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім в’язням концтаборів чи гетто  (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років), а також дітям, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їхніх батьків,  -  1000 гривень.
  • Учасники війни та колишні в’язні концтаборів, гетто чи інших місць примусового тримання, особи, яких було вивезено на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога отримають – 450 гривень.
  • Членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, дружинам або чоловікам померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю – 650 гривень.
  • Особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, виплатять по 3100 гривень.
  • Члени сімей загиблих або померлих захисників та захисниць України – 1000 гривень.

 

    Тим , хто не стоїть на обліку, треба звернутися до Пенсійного фонду, заповнити спеціальний бланк заяви і надати рахунок банку, на який надійдуть кошти. Це стосується, наприклад, тих, хто не служить у ЗСУ і не є пенсіонером. Якщо особа не встигла подати заяву до початку серпня, то може зробити це пізніше й отримати допомогу до 1 жовтня.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування