A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

ДЕРЖАВА ДЛЯ ЛЮДИНИ, А НЕ НАВПАКИ - ЗАВДЯКИ КОНСТИТУЦІЇ

Дата: 28.06.2023 14:17
Кількість переглядів: 21

#BIBLIOвулик

#День_Конституції_України

    Незалежна українська держава вже двадцять сьомий рік живе за Конституцією. За історичними мірками наш Основний Закон – зовсім молодий документ. Але корені його глибокі, як глибокими є корені української нації. Серед них «Руська правда» Ярослава Мудрого і старовинні міські статути, акти періоду Гетьманщини  ( «Березневі статті» тощо) – правові акти конституційного характеру, що ставили Україну в один ряд з іншими європейськими країнами.

    Прийняття Конституції України – це народження багатовікової традиції. Це був акт вияву вищої волі українського народу, фундаментальне закріплення його історичного вибору, його волі жити в суверенній, соборній, демократичній, соціальній, правовій державі. Основний Закон став правовою гарантією незалежності України.

    Вперше в українській історії людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнані найвищою цінністю.

   Працівники бібліотеки долучилися до відзначення 27 річниці з Дня Конституції  України, а користувачі на  інформхвилинці  мали змогу ознайомитися з виданнями виставки-огляду  «Конституція- основний оберіг держави».

                                                          ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!!! РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування