A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

СКРИПКОЮ ШАБЛЕЮ (Благодійний вечір)

Дата: 15.05.2023 10:53
Кількість переглядів: 28

   #biblioвулик

12 травня в бібліотеці відбувся благодійний вечір «Скрипкою і шаблею»  - незвичайна зустріч із жовківчанином  Віктором Заславським - істориком, директором музею Жовківщини. Гості бібліотеки із захопленням прослухали цікаву розповідь про спільні сторінки історії Кам’янки-Струмилової  і  Жовкви та її історію виникнення. Із листа гетьмана Жолкевського дружині: «Наступають щораз страхітливі небезпеки. Це й спонукало мене насамперед будувати свій замок і закласти містечко». Замок з містом в  Жовкві заложений Станіславом Жолкевським у 1594році, а про Кам’янецький повіт в історичних джерелах згадується ще з 1241 року. Жовква  як і Кам’янка- Струмилова отримала Магдебурзьке право. Ми на якусь мить відчули себе мешканцями Жовкви та Кам’янки- Струмилової.

   Присутніх захопила чудова гра юної скрипальки  Катрусі Заславської та виконання ряду композицій на скрипці та гітарі Віктора Заславського.

     Присутні долучилися до збору коштів для ЗСУ.

    Сьогодні наші славні воїни боронять свою землю від страшного ворога.... Та кожен з нас має велику віру, що ПЕРЕМОГА буде за Україною!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування