A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

У СВІТІ ВСЕ ПОЧИНАЄТЬСЯ З МАМИ

Дата: 11.05.2023 09:22
Кількість переглядів: 24

#BIBLIOвулик

#Свято_матері

А вже виходим на стежки –

встають до світу наші мами,

і стелять долю рушниками,

на споришеві мережки.

У душах наші матері –

і всім багаті ми, багаті,

щасливі, дужі, і крилаті,

бо в душах наші матері!

                 Олександр  Матійко

 

 

   Кожна людина має три матері: Божу матір, свою рідну матір і Батьківщину. Для нас  перша з них – це Матір усіх матерів – Божа Матір, друга – це символ усіх українських матерів – Україна, третя – це наша рідна мати, яка нас народила – дала нам життя.

   Свято матері приходить до нас щороку у другу неділю травня , коли сонце своїм промінням зігріває весняну землю, коли природа оживає і дарує свої неповторні барви. Все це нагадує, що настав час привітати найдорожчу людину у світі – матусю. Не треба приховувати в цей день добрих слів, не треба соромитися чистих сліз вдячності. Треба зібрати їх у щирий віночок подяки нашим матерям.

Мама…Перше слово, яке з радісною усмішкою вимовляє дитина. Матір у всі віки шанували, любили, звеличували, бо від малечку і протягом багатьох літ супроводжують нас у житті її ласки й турбота. Вже понад сто років День матері є приємним приводом для того, щоб ще раз привітати, подякувати, підтримати найріднішу людину – маму. Цього року День матері в Україні відзначають14 травня. Споконвіку мама асоціюється з берегинею сім'ї. Саме від неї залежить виховання дитини, і саме мати прищеплює любов до рідної землі.

   Бібліотека спільно з вихованцями гуртка «Дивослово»  (керівник О. Ворона) ЦДЮТ провели Свято матері «У світі все починається з мами!». Бібліотекарі розповіли  про історію свята, ознайомили з різноманітною літературою книжкової виставки, яка стосується матері, як берегині домашнього вогнища, джерела ніжності, любові і краси;  сім’ї, родини, виховання, дозвілля.  Виразно та чуттєво діти читали вірші, присвячені матерям, із захопленням переглянули презентацію «Притча про  матір». А потім – усі разом взяли участь в майстерці виготовлення привітальної листівки для мами.

    В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам з їх святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість. Для Вас, любі матусі, найкращі квіти, найщиріші побажання, найніжніші поцілунки!

 

 Можна у світі чимало зробити:
Перетворити зиму на літо,
Можна моря й океани здолати,
Гору найвищу штурмом узяти.

Можна пройти крізь пустелі та хащі…
Тільки без мами не можна нізащо,
Бо найдорожче стоїть за словами:
В світі усе починається з мами!

Завершилось свято приємним чаюванням із солодощами та

теплими щирими приємними побажаннями для матусь та бібліотекарів.

  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування