A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

ЧОРНОБИЛЬ В СЕРЦІ УКРАЇНИ, А ТІНЬ ЙОГО ПО ВСІЙ ЗЕМЛІ

Дата: 26.04.2023 09:45
Кількість переглядів: 34

#BIBLIOвулик


 

                                        Чорнобильський вітер по-душах мете,

Чорнобильський пил на роки опадає,
 Годинник життя безупинно іде ...
Лиш пам’ять, лиш пам’ять усе пам’ятає.

 

       В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них — 26 КВІТНЯ 1986 року, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху.

Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців. Її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління. Вона вважається найжахливішою катастрофою в історії людства. Ім’я їй — ЧОРНОБИЛЬ.

Сьогодні Чорнобиль для нас — це майже три з половиною мільйонів постраждалих від катастрофи та її наслідків. Це майже 10 відсотків території, що зазнала прямого радіаційного ураження. Чорнобиль і досі є незагоєною раною.

  Бібліотека та учні ЗОШ № 1 (вчителька Форбатюк Світлана Ільївна) долучилися до заходів вшанування пам'яті жертв Чорнобильської трагедії та учасників ліквідації наслідків аварії. Пам’ять про ті страшні часи відображена у літературі, що представлена на виставці "Чорнобиль не має минулого часу". Це розповіді про найбільш техногенну катастрофу в історії людства, з часу якої минає 37 років . У матеріалах преси ви знайдете спогади ліквідаторів - наших земляків, які діляться своїми почуттями та переживаннями у ті страшні часи . Події тих днів подані і в художніх творах Євгена Гуцала «Діти Чорнобиля», Володимира Яворівського «День переможених» та «Марія з полином в кінці століття», Юрія Щербака «Чорнобиль» та багато інших.

Ще довго аварія на ЧАЕС буде служити гірким  уроком  для людства і ми будемо жити в надії на те, що це ніколи не повториться.

Вже понад рік Україна боронить свою свободу від московитів.

Війна загрожує не лише навколишньому середовищу України, а вже спричинила низку проблем для довкілля в Європі та в перспективі загрожує ще більшими. Окупанти замінували дамбу Каховської ГЕС і вдаються до ядерного шантажу на окупованій Запорізькій АЕС. Війна в Україні впливає не лише на продовольчу безпеку та має економічні наслідки для всіх країн. Сьогодні це ще й питання екологічної безпеки та спільного майбутнього.

 

РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО. ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!!!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування