A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

ЕКОЛОГІЧНИЙ БАРОМЕТР «ЖИТИ В СТИЛІ ЕКО – ВЧИТЬ БІБЛІОТЕКА»

Дата: 22.03.2023 09:47
Кількість переглядів: 121

#BIBLIO_вулик

#ЕКО_бібліотека

#Українськицй_інститут_книги

 

Все на землі, все треба берегти
І птаха й звіра, і оту рослину,
Не чванься тим, що цар природи ти
Бо врешті, ти його частинка.
Друже мій, люби життя,
Люби людей, природу,
А кривду кинь у забуття,
Як камінь в тиху воду.

                                   Б.Лепкий

 

     З метою поширення екологічних знань, підвищення рівня суспільної свідомості українців з питань збереження безпеки навколишнього середовища, традиційно, щорічно бібліотекою проводяться різноманітні заходи до Дня Довкілля, адже бібліотекарі завжди готові дивувати новою і цікавою інформацією.                                            

    На День інформації «ЖИТИ В СТИЛІ ЕКО - ВЧИТЬ БІБЛІОТЕКА» завітали учні  школи №1 з вчителями Голяницькою Г.Є. та Оксаною Лень.   Учасники заходу переглянули презентацію «Природа просить порятунку»,  обговорили такі важливі питання екологічного характеру як забруднення атмосфери, проблеми гідросфери, відповідальності за майбутнє планети Землі, привернення уваги суспільства і кожної людини до глобальних проблем людства, проблем охорони навколишнього середовища, збереження біологічного і ландшафтного різноманіття та поліпшення санітарного стану довкілля.
      До послуг читачів огляд видань  книжкової виставки «Ти частинка природи – бережи себе і свій дім», на якій представлені матеріали про закономірності формування довкілля, методи його збереження та охорони. Демонструється література, яка висвітлює питання небезпеки забруднення довкілля, та шляхи вирішення екологічної загрози суспільному розвитку в економічній, екологічній, соціальній і духовній сферах.

    Цікаво,  весело і креативно діти зіграли в  ЕКО-МЕМО гру «Пам’ять тренуй- відходи сортуй», в якій закріпили свої знання щодо сортування відходів. Бібліотекарі зазначили: «Ми всі об’єднані спільними прагненнями, спільною вірою і надією. Українська земля стогне від війни. І сьогодні, ми з вами зібралися тут, бо нас об’єднує ще більше спільного — прагнення зберегти та відродити природу нашої землі задля майбутнього наших дітей».«Дітям небайдуже, що чекає на нашу землю. І це вкрай важливо. Адже саме від дітей залежатиме, чи схаменеться людство. Чи зупинить процес самознищення через забруднення, техногенні катастрофи та війни…», — зазначають організатори заходу. За їхніми словами, саме дорослі мають сьогодні зберегти для дітей можливість виправляти помилки попередніх поколінь. Тому, суспільство має об’єднатися задля настання нової епохи Українського відродження.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування