A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

ПАМʼЯТІ БЛАЖЕННІШОГО ЛЮБОМИРА ГУЗАРА

Дата: 27.02.2023 12:06
Кількість переглядів: 20

#Величні_постаті

    26 лютого, виповнилося 90 років від дня народження Блаженнішого Любомира Гузара, який протягом тривалого часу очолював Українську Греко-Католицьку Церкву. Своїм ревним, подвижницьким життям Блаженніший заслужив собі на те, що його часто називали “Моральним авторитетом” українського суспільства.

    Блаженнійший Любомир Гузар упродовж багатьох років залишається беззаперечним моральним авторитетом не тільки для греко-католиків, але й для віруючих інших конфесій та людей далеких від релігійного життя. Його слово завжди мудре, вагоме і доцільне. Це слово пастиря, за яким відчувається величезний досвід – як людський, так і релігійний..

«Господь дав так, що я народився українцем, і я пишаюся цим і горджуся» – любив повторювати Блаженніший Любомир Гузар.

    "Дух Святий уподібнив нашого Блаженнішого Любомира до дивного і химерного Перебенді – Кобзаря наших днів. Ми вже відчуваємо, що його пісня не вмре і не загине. Він залишив нам наш сучасний новий національний український епос своєю мудрістю, своїм словом, навіть своїм гумором і дотепністю. Цей його кобзарський спів ми ще довго будемо намагатися почути і зрозуміти через його аудіо книги, фільми, звернення… Любомир залишає нам у спадок нову підвалину новітньої християнської української цивілізації, яку нам з вами доручає Господь Бог розвинути, зібрати, нею і жити і на ній будувати нашу вільну і незалежну Україну." -

    про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав . І його 90 –літній ювілей має стати роком ПЕРЕМОГИ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ. Він би хотів, щоб ми прислухалися до його слова, його мудрості. Зачерпнімо його силу, зробімо цей рік - роком торжества любові! Перемагає той, хто несе життя, а не смерть. Нехай його слово поведе нас до миру,  ПЕРЕМОГИ ДОБРА НАД ЗЛОМ. Його мудрі слова й нині підтримують українців та стають для них цінними порадами. «Якою буде наша Україна залежить від нас, від кожного з нас!»

    Блаженніший Любомир своїми духовними настановами та орієнтирами став моральним авторитетом нації для багатьох поколінь

,


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування