A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

ЧИТАННЯ ПІД ЧАС ВІЙНИ

Дата: 24.02.2023 09:27
Кількість переглядів: 28

#Разом_до_Перемоги

#Український_інститут_книги

 

       З 24 лютого2022 року Україна перебуває у вогні війни, яка руйнує наші домівки, забирає рідних і близьких, залишає дітей сиротами. Мільйони українців вимушено стали біженцями внаслідок російського широкомаштабного вторгнення в Україну.

      Для багатьох на початку війни читання в принципі було неможливе. Виявилося, що важко взяти до рук книгу, коли вся увага прикута до подій на фронті, воєнних дій, які іноді відбуваються буквально за вікнами оселі. Важко читати, коли немає світла й їжі, коли сидиш у підвалі або їдеш багато годин поспіль у повнісінькому залізничному вагоні. Та де б українці не опинялися, вони згодом шукали розраду у книгах. Тому що книги – це свобода на крилах паперу, вони підтримують нас любов’ю, силою та знаннями. У часи невизначеності ми прагнемо саме через читання повернути у своє життя буденні речі. Окрім того, що читання лікує, воно ще формує розуміння причинно-наслідкових зв’язків.

       Книги і періодика – корисні помічники під час тривалих періодів бездіяльності та засіб згаяти час, а також відволікання людей від жахів війни.

      Ворог, тимчасово захопивши наші міста і села, в першу чергу спалює українські книжки, підручники, замінюючи їх на російські. І тому найкращий спосіб дати відсіч на культурному фронті – заохотити українців більше читати, зробивши книгу зброєю у «війні ідей», трансформувати одноманітність життя у смак до читання.

Шановні читачі!!!

                      Бібліотека пропонує Вам книги на всі смаки, які

  допомагають поглибити знання про становлення нашої нації, зрозуміти, які були передумови й причини кривавої війни, а часом навіть і заспокоїтися.

Читання відволікає - воно допомагає абстрагуватися від жахливої реальності й постійного читання новин та бодай на деякий час забути про війну. Можна взяти за звичку читати під час повітряної тривоги. Це допоможе згаяти час та відволіктись від місця й ситуації, в яких знаходитеся. Коли довго читаєш, настає момент, коли існує лише книга і ти; такі моменти дуже корисні, аби перемкнутись.

Читаючи ви здобуваєте нові знання і можете бути корисним для оточення. Фахова література завжди дає мотивацію для розвитку та поштовх рухатися в майбутнє.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування