A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

ЗБЕРІГАЄМО ТРАДИЦІЇ РІДНОЇ ЗЕМЛІ

Дата: 13.02.2023 16:11
Кількість переглядів: 26

     У кожного народу є свої традиції. Їх історія сягає в глибину віків, поєднує в собі уявлення про світ, ставлення до релігії. Отож, в бібліотеці-філії с. Сокіл ми розпочали рік з вивчення, зберігання та шанування традицій рідної землі. Першим, із циклу різдвяно-новорічних свят завітав до нас Новий рік. І закипіла робота. Спільно з Народним домом с. Верени ми провели майстер-клас з виготовлення ялинкових прикрас з підручних матеріалів. І вже через декілька днів наступний майстер клас – виготовлення новорічних підсвічників. І звичайно, як же без гарної баночки для освячення йорданської води, адже всі ми знаємо, що вироби зроблені власними руками є найбільш оригінальними та неповторними. І ми організували майстер клас. А допомогли нам у цьому наші постійні користувачі, активні учасники багатьох заходів Коваль Наталя та Левко Віка.

    Після Різдва завітало до нас особливе свято – Старий Новий рік. В бібліотеці радо зустрічали засівальників та приймали найщиріші побажання здоров’я, злагоди, благополуччя, родинного затишку та тепла.

    Про збереження традицій у наших сім’ях ми говорили з дітьми середнього віку. А також познайомилися з колядками та щедрівками, які були записані від старожилів нашого села.

     А завершили ми цикл різдвяно-новорічних свят веселою розколядою. Завітали до нас учасники художньої самодіяльності с. Верени. З давніх-давен розколяда – це традиція проводів різдвяних свят, яка ще раз підкреслює важливість Різдва. Колядували не тільки, щоб розповісти історію народження Спасителя світу, а й щоб пробудити віру в те, що як і усі війни, ця війна також повинна завершитися, завершитися перемогою добра над злом.

   Отже, не біймося звертатися до наших традицій. Давайте разом берегти і відновлювати наші звичаї, бо саме вони дозволяють пишатися своїм корінням, цінувати і любити свою Батьківщину.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування