A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

РІЗДВЯНА ДОРОГА ДОБРА

Дата: 06.02.2023 10:22
Кількість переглядів: 32

(книжковий квест)

        Ми, українці, маємо неоціненний скарб - народні 
традиції і свята, любов до яких передається з покоління в покоління.
     До Різдва та Водохрещі люди готуються особливо довго і ретельно, тому що Свято Різдва Христового знаменує народження Нового життя, і саме з ним пов'язуються найпотаємніші мрії та побажання дітей та дорослих.
     Кожен з нас повинен знати історію свого народу, своєї держави. Освічена людина завжди розуміє, що без минулого немає сучасного, без традиційного немає нового, без колишнього немає теперішнього. Для народу його історія — це не просто минуле, це його душа.
     Вихованці ОЛЬГИ ВОРОНИ (гурток « Дивослово»)  ЦДЮТ та їх музичне вітання принесли у  бібліотечну залу справжній різдвяний настрій - подих Різдва. Розпочалося нинішнє свято із традиційного щедрування, лунали колядки з щедрими побажаннями здоров’я, щастя, добробуту й достатку на весь рік.
      Під час зустрічі в літературній вітальні кожне поетичне слово в щедрівках і колядках виконувало магічну функцію. Бібліотекарі підготували народознавчу мандрівку «Різдвяна дорога добра», де гості дізналися про християнську історію свята в Україні, звичаї та традиції святкування. Цьогорічне Різдво – особливе, болюче і криваве воєнними подіями. Тож розповідь про вікові традиції нашого народу переплелися із словами вдячності нашим захисникам, які боронять мир і спокійне життя. 
    Різдвяні свята ведуть за собою новорічні дива, а найкращі дива - з книгою, навіть , коли надворі не дуже зимово…
  Для відвідувачів бібліотеки представлено книжкову виставку-вітання "Дивосвіт різдвяних свят», яка ілюструє відзначення новорічно-різдвяних свят українцями. В нашій бібліотеці ви знайдете цікаві книги про звичаї та традиції українського народу в зимові свята: «Місяцелік» В.Скуратівського, «Звичаї нашого народу» Олекси Воропая, «Українські новорічні обряди: «Коза» і «Маланка» О. Курочкіна, «Веселих свят» братів Капранових та інші.
    Як гідні нащадки своїх предків ми повинні знати, шанувати наші кращі звичаї, традиції, бо від цього залежить наша духовність, наша цивілізованість і, врешті-решт, майбутнє нашої рідної землі.
    Якщо немає  настрою? Рецепт простий – завітати до бібліотеки!
   У цей непростий  воєнний рік публічна  бібліотека допоможе кожному відвідувачу перейнятися духом свята і  психологічно налаштуватись на приємну хвилю.
    Переконайтеся!


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування