A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

В РУКАХ, ЩО ВИРОСТИЛИ ХЛІБ, НЕ ЗАЛИШИЛИ НІ ЗЕРНИНИ

Дата: 25.11.2022 09:08
Кількість переглядів: 28

   Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя  країни. Там багато сторінок вписано кривавими і чорними кольорами. Чорне  вороння зграями ширяло над селами, заціпенілими в тяжкому смертельному сні  1932-1933 роках.

   Щороку у четверту суботу листопада Україна в скорботі прихиляє голови  перед мільйонами жертв Голодомору 1932-1933 років, перед тими  страждальцями, могили яких розкидані по садках, балках, дворах, узбіччях  доріг та на цвинтарях, де насипані великі могили .

   Сьогодні бібліотека-філія с. Сокіл стала храмом духовності, храмом скорботи  і пам’яті. Їм – неоплаканим і невідспіваним… Їм – похованим без труни й  молитви…позбавлених могили й шани – спільно з НД с. Верени ми присвятили  годину пам’яті «В руках, що виростили хліб, не залишили ні зернини».

  Кажуть, що минуле не належить нікому зокрема. Воно – надбання нинішніх і майбутніх поколінь, бо саме їм належить винести з нього всі найсерйозніші  уроки, щоб подібні людські трагедії не повторилися. Ніде і ніколи!

Відчинімо наші душі і серця для пам’яті про ті страшні роки. Зробімо все для  того, щоб ніколи, за жодних обставин, подібна трагедія більше не спіткала  Україну.

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування