A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

ВІЛЬНІ ТВОРЯТЬ МАЙБУТНЄ

Дата: 21.11.2022 14:57
Кількість переглядів: 31

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Україна – це територія гідності і свободи.

Такими нас зробила не одна,

 а дві революції – наш Майдан 2004-го року,

 який був Святом Свободи, і Революція 2013-го року            

– Революція Гідності. 

      21 листопада ми відзначаємо День Гідності і Свободи.

    Цього  дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, які стали учасниками цих подій, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Цей день – символ боротьби і перемоги, символ єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу. Всупереч жорстокому тиску антидемократичного режиму українці об’єдналися і відстояли своє право на вибір достойного життя та майбутнього. Революція Гідності повернула людям віру у цінності свободи, гідності, та самопожертви, а також кинула виклик диктаторству, подвійним стандартам, корупції.

            Значення тих подій неможливо переоцінити, адже протягом листопада 2013 – лютого 2014 років відбулося найважливіше для української нації – пробудження свідомості суспільства. На сторінках багатьох сучасних книг закарбовано надзвичайно важливий період України і це допомагає всім нам згадати, побачити наскільки той час був епохальним кроком до зміни свідомості української нації. Революція Гідності сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму і показала важливість національної ідеї. Нині триває за неї боротьба. Наше суспільство здобуло право на зміни. Україна заплатила високу ціну за свій європейський вибір на Майдані і продовжує платити у нинішній війні.

   …Теперішня війна – це новий Майдан, але вже в межах всієї країни… Революція Гідності – це був перший переможний бій цієї війни – переможемо і тепер. Події останніх років ставлять перед бібліотеками завдання активізації патріотичного виховання підростаючого покоління. В бібліотеці оформлено книжкову виставку  «Їх дух незламний і безцінний подвиг», де представлено літописи очевидців подій, фотоальбоми, романи, оповідання, нариси, присвячені подіям в Україні початку ХХІ століття.

    Працівники бібліотеки привертають увагу відвідувачів до цієї виставки та проводять біля неї патріотично-інформаційну бесіду про революційні події та патріотів України, які не пошкодували свого життя заради Свободи. Видання з виставки розповідають про героїв і перебіг Революції Гідності, що пробудила в душі кожного українця потяг до свободи та волі. З цієї нагоди вчителька української мови і літератури ЗООШ №1 Калітовська Ірина провела онлайн-урок на дану тему .

Ми мусимо пам’ятати про всіх мужніх людей, робити все можливе, щоб подвиг героїв не був марним.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування