A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

БІБЛІОТЕКИ – ЦЕ СВОБОДА, ПРОСТІР БЕЗПЕКИ ТА ПІДТРИМКИ В УМОВАХ ВІЙНИ

Дата: 16.11.2022 14:57
Кількість переглядів: 34

#Бібліотеки_як_центри_ підтримки_ ВПО

#Бібліотека_територія_допомоги

 

     Бібліотека – це свобода. Свобода читати, свобода спілкуватися. Це освіта протягом усього життя, яка продовжується після закінчення школи чи вишу. Це дозвілля, коли людина будь-якого віку має змогу саморозвиватися, відвідувати різноманітні заходи. Це вільний доступ до інформації, якої нам бракувало багато років. Книги  це тільки верхівка інформаційного айсберга, і це різні книги – паперові, електронні, аудіокниги. А ще бібліотека – це соціальні місця, де люди, в яких немає комп’ютера або доступу до інтернету, можуть вийти в мережу. І це важливо, коли вони шукають роботу, розсилають резюме, оформлюють пенсію, навчаються дистанційно. А бібліотекарі допомагають цим людям орієнтуватись у віртуальному світі. Публічна бібліотека – це місцевий інформаційний центр, де всі види інформації перебувають  у вільному доступі для користувачів.

         В читальній залі бібліотеки діє Інтернет-центр , де навчають комп’ютерної   грамотності. Популярними є заняття з використанням мобільного додатку

 «Дія» - як установити на смартфон цей застосунок та отримати необхідні послуги.

У бібліотеці можна не тільки здобути нові цифрові знання, а й вирішити життєво важливі проблеми.

Фахівець інтернет-центру  допоможе Вам:

  • Зареєструватися в електронній черзі для отримання різних довідок, подати електронну заяву в різні інстанції і т. ін.;
  • Отримати допомогу для ВПО через «Дію»;
  • Подати заявку на фінансову допомогу в мережах програми «єПідтримка»;
  • Одержати довідку про заробітну плату, перевірити наявний робочий стаж, оформити пенсію, переславши документи електронною поштою;
  • Подати податкову декларацію;
  • Створити особисті кабінети на сайтах газових та енергопостачальних компаній, подати показники онлайн та перевірити рахунки з використання електроенергії, перейти на тариф «Твій газ Рівномірний платіж», щоби зафіксувати свій місячний платіж та сплачувати до 40%  менше за газ узимку.

            Бібліотека стала місцем  дистанційного навчання та роботи родин ВПО. Завдяки інноваціям у різних сферах діяльності бібліотека сьогодні відіграє важливу роль в інформаційному просторі свої громади, що має велике значення в нелегкий час воєнного лихоліття.

  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування