A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

БОГДАН ЛЕПКИЙ: ГРАНІ ВЕЛИКОГО ТАЛАНТУ.

Дата: 08.11.2022 11:45
Кількість переглядів: 26

«Чути: кру! кру! кру!

В чужині умру,

Заки море перелечу,

Крилонька зітру» – здається, й кам’яне серце здригнеться від цих слів...

Скільки тут невимовного болю, бездонного жалю, глибокого відчаю. Це життя безталанного, але нескореного народу, узагальнений образ емігранта-  українця, що змушений покидати рідну землю, шукаючи кращої долі! Її шукали й мислителі України, яких гнітили. До них належить і український письменник Богдан Сильвестрович Лепкий, творча постать якого довгі десятиліття замовчувалась.

   Сьогодні в бібліотеці-філії с. Сокіл ми відзначили 150-річчя від дня  народження видатного українського письменника й літературознавця,  художника, видавця і педагога, дійсного члена Наукового Товариства  ім. Т.Шевченка – Богдана Лепкого.

      З нагоди ювілею митця в бібліотеці з юнацтвом проведено  літературний подіум «Б. Лепкий: грані великого таланту». В ході заходу ми  висвітлили сторінки його життєпису та творчої біографії, ще раз доторкнулися  до його творчого надбання, закликали читачів зануритися в невмирущі твори  Богдана Лепкого.

    Для  ближчого ознайомлення із життєвим шляхом, літературним доробком та  характеристикою творчості письменника користувачів бібліотеки гостинно  зустріла книжкова виставка «Син золотого Поділля», де кожен зміг підібрати  книгу на свій смак, адже його творча спадщина становить понад 80 власних  книг, у тому числі цикл романів «Мазепа», повісті, оповідання, казки, спогади,  збірки віршів та поем, а також переклади, літературознавчі розвідки, статті  літературного та мистецького спрямування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування