A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

ЛИЦАРІ БЕЗ ЖАХУ І БЕЗ СМЕРТІ

Дата: 17.10.2022 16:43
Кількість переглядів: 31

Багата славетними іменами та подіями  українська історія. Нашими національними символами є прадавні першокнязі київські та їхні нащадки, славні козацькі гетьмани, кошові й полководці. Не можна не згадати українців, які боролися за незалежність та волю України: Бандера, Шухевич, всі воїни ОУН і УПА, сучасні герої України… На гарячій крові героїв народжувалася українська нація.

  В бібліотеці-філії с. Сокіл спільно з НД с. Верени та Желдецьким ЗОЗ проведено годину безсмертя «Лицарі без жаху і без смерті», присвячену воїнам УПА, славним козакам, воїнам Небесної сотні і тим солдатам, які до сьогоднішнього дня ціною власного життя захищають  незалежність, соборність і цілісність нашої держави. Побудували ми наше свято у формі усного журналу. Від сторінки до сторінки учасники заходу подорожували історією рідної землі.

Сторінка 1. «Пресвята Покрова – покровителька  українського козацтва»

Сторінка 2. УПА – творець і захисник нашої державності.

Сторінка 3. «Сучасні герої України».

Сторінка 4. «Україна – це ми. Ми на Божій землі споконвіку».  (читання патріотичної поезії сучасної поетеси Ірини Галишко).

   Отець Іван Гунько, як духовний наставник доніс до наших сердець Слово Боже, порадив як не втрачати віру в Бога у такий важкий для нас час, зробив екскурс у далеке минуле, розповівши про історію свята.

  Директор школи Труш Р. Є. наголосив на важливості і значенні слів «Герої не вмирають», закликав завжди пам’ятати своїх героїв.

   Отак, подорожуючи історією з духовним словом, поезією та піснями ми вшанували пам’ять героїв, збагатилися духовно, дізналися багато нового та утвердилися у вірі в перемогу над лютим ворогом.

 

  

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування