A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

ШЛЯХОМ МУЖНОСТІ І СЛАВИ

Дата: 13.10.2022 14:03
Кількість переглядів: 40

     В читальній залі бібліотеки оформлено книжкову виставку «Шляхом мужності і слави», на якій представлена література про історію козацтва, про діяльність  УПА, чільне місце серед яких займає  книга нашого земляка Лепеха Степана, Лауреата Міжнародної премії імені Ірині Вільде «І у кожного зброя була за плечима»: оповідки про звитяги українських повстанців. 

    Прототипи героїв оповідок – реальні люди, імена, прізвища та псевдо яких здебільшого збережені. Події, які описуються, історично правдиві до деталей. Варта уваги книга Василя Кука, нашого земляка, «Генерал – хорунжий Роман Шухевич – головний командир УПА». 
     

    Пропонована книга про легендарного Тараса Чупринку є особливою, адже її автор Василь Кук не тільки безпосередній учасник визвольного руху боротьби ОУН-УПА, але і найближчий колега Романа Шухевича, його наступник на найвищих постах у структурах цього руху. Цікавим є те, що батько Романа Шухевича, Йосип-Ярослав Шухевич (1879-1948) працював повітовим суддею (1914 р.) в Кам’янці – Струмиловій.
     

    Не обійшли увагою також і сучасних героїв Майдану і війни, окупацію Криму, про російську агресію і окупацію  та приєднання  частини Донеччини, Луганщини, Запоріжжя та Херсонщини до Московії. 
Біля книжкової виставки зроблено огляд видань.

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування