A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

Зірка співу (c.Сокіл)

Дата: 19.09.2022 10:14
Кількість переглядів: 30

 

    Лише одна жінка царювала на світовій сцені у перші десятиріччя ХХ століття, це – Соломія Крушельницька. Її образ став уособленням справжньої жіночої вроди, великого таланту і рідкісної природи голосу. Голосу, що вражав, полонив, бентежив... Який, якось почувши, вже неможливо було забути. Вона стала символом української оперної сцени, визнана сучасниками найвидатнішою співачкою світу. ЇЇ неперевершене сопрано полонило Італію, країни Європи, Південної та Північної Америки... З нею були щасливі співати уславлені світові співаки Енріко Карузо, Тітто Руффо, Федір Шаляпін...Такою вона була, Соломія Крушельницька. Жінка-муза, жінка-сирена, жінка-легенда.

 Слава її творчості не меркне з роками, дякуючи новим діячам оперного мистецтва, які продовжують і пропагують її талант. До цієї справи сьогодні долучились і ми. 

   Напередодні 150-річчя від дня народження С. Крушельницької в бібліотеці-філії с. Сокіл спільно з НД с. Верени та с. Сокіл проведено тематичний вечір «Зірка співу». Учасники заходу познайомилися з життям та творчістю С. Крушельницької, слухали пісні у її виконанні, читали вірші-присвяти, переглянули відеопрезентацію «Соломія Крушельницька. Талан і самотність – гра долі».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування