A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

БЛАГОСЛОВЕННЕ ЖІНОЧЕ ІМ'Я – УКРАЇНА

Дата: 24.08.2022 12:40
Кількість переглядів: 78

 

До Дня Незалежності України

 онлайн-презентація книги Олесі Тарасенко «Благословенне жіноче ім'я-Україна(жіночі портрети країни)»

         Роль жінок в українському суспільству завжди була вагомою та важливою попри стереотипні уявлення про її другорядність, і свідченням цьому є довжелезний список визначних українок.

         Жінка завжди стоїть у першооснові творення цього світу, а українська жінка і поготів! Може, тому, що лише жінка може любити і ненавидіти, творити і руйнувати водночас.

         Українська жінка – особливий та унікальний феномен, який не має аналогів усвіті. Своїм талантом українські жінки внесли вагомий вклад в культуру, мистецтво, науку, політику, літературу та інші сфери життя рідної країни та світу. Без перебільшення і з гордістю можна констатувати, що про жінку-українку в світі ходять легенди. Українки ставали королевами, впливали на політику великих держав, з'явилися на картинах відомих художників і створювали відомі картини власноруч. Вони робили наукові відкриття, виступали на світових сценах, засновували школи і писали книжки.

         Ця книга

          Тарасенко О. Благословенне жіноче ім'я [Текст]: жіночі портрети країни / О.Тарасенко.- Київ:ТОВ « Поліпринт», 2021.-240с.

          –  про геніальних, талановитих, прекрасних українок. Тут зібрані історії жінок, починаючи від епохи Київської Русі і аж до сьогодення. Про одних, як от про княгиню Ольгу, Євпраксію Мстиславівну, чи Анну Київську, ми знаємо дуже мало, оскільки скупий стиль літописця не вказав нам жодних деталей про побут, почуття, ліричні переживання наших героїнь…

         Про сучасниць – Ліну Костенко, Аду Роговцеву, Ларису Кадочнікову писати було простіше – ще б пак, героїні самі коментували ті, чи інші події свого життя, зберігаючи емоції, ділячись спогадами, які ще не згасли в пам'яті…

«Благословенне жіноче ім'я – Україна ( жіночі портрети країни)»  - це книга, що створена як образ країни в портретах видатних жінок, таких як Леся Українка, Катерина Білокур,  Софія Окуневська, Софія Морачевська та інші.

         Тож запрошуємо до бібліотеки для більш глибокого та детального ознайомлення з презентованим виданням.    

         Жіноче обличчя України треба відкривати всьому світові, а в першу чергу їх повинні знати українці…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування