A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

ТИ З НАМИ

Дата: 17.08.2022 16:20
Кількість переглядів: 58

                                                                            

         Сьогодні , 17 серпня , Україна вшановує пам’ять талановитого співака і актора, лідера гурту « Скрябін» Андрія Кузьменка, добре знаного під псевдонімом Кузьма. Сумуємо, що так рано обірвалося його життя .   В нашій пам’яті  він залишиться людиною – вічним двигуном, який своєю енергією і цілеспрямованістю надихав усіх навколо.  Андрій Кузьменко став Героєм України. Таке звання йому посмертно присвоїв президент Володимир Зеленський 17 серпня 2020 року.

         У 2006 році музикант Кузьма Скрябін почав видавати власні книги. Ви маєте можливість почитати ці книги ,завітавши до бібліотеки.

 Скрябін, Кузьма. Я, "Побєда" і Берлін [Текст] / Кузьма Скрябін. - Київ: Всесвіт, 2012. - 223 с.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/uk/c/ca/Pobedaiberlin.jpg

   Ця книжка - літературний дебют відомого українського співака Андрія Кузьменка (Кузьми), лідера  групи «Скрябін», який загинув в автомобільній аварії 2 лютого 2015 року.

   До збірки увійшли дві повісті, а також тексти відомих пісень групи. Перша повість — «Я, “Побєда” і Берлін» — проникнута яскравим почуттям гумору, веселим настроєм і, напевне, розсмішить навіть дуже серйозних читачів. Події відбуваються навколо старого і пошарпаного автомобіля марки «Побєда», на якому Андрій зі своїм другом Бардом подорожують до столиці Німеччини.

   Друга повість — «Місто, в якому не ходять гроші» — зовсім інша за жанром. Це невесела історія про дівчину Алісу, яка через збіг обставин опинилася в жахливому місті, де панують людинонена­висництво, нечувана жорстокість і нелюдські порядки, — місті, з якого немає дороги назад…

 

Скрябін, Кузьма. Я, Шонік і Шпіцберген [Текст]/ Кузьма Скрябін; худож.-оформл. Л.П. Вировець. - Харків: Фоліо, 2017. - 122 с. - (Графіті).

   І в цьому випадку Андрій не зрадив собі, створивши дивовижний твір, написаний неймовірно легко читаним складом. Головними героями повісті стали сам Андрій Кузьменко, його дружина Світлана, яку він з любов'ю називає Мухою і єдиним тверезим соратником, а також друг Шонік з дружиною Настею і Саня - колега музиканта з Івано-Франківська.

   Задоволення, яке читач отримає від прочитання гумористичної повісті, незрівнянно ні з чим! Фірмовий гумор Кузьми Скрябіна змушує забути про всі насущні проблеми і метушню. Опис пригод під час ризикованої авантюри, звичаїв народів Півночі і краси природи вдалися автору на славу. Правду кажуть, що талановита людина (а Андрій Кузьменко був саме таким) талановита в усьому.

   "Колись мені в голову почали стріляти думки, що їздити треба в місця непопулярні, нетуристичні... Пожити з ескімосами, поїздити на оленях під Північним сяйвом... Такі адреналінові мандри миттєво накривають тебе з головою. Це — як стрибок із парашутом: поки не зробиш крок, то не знаєш, який то кайф! А Шпіцберген? Він такий жорстокий, що аж красивий. Ти стоїш, і ти не знаєш, чого від нього чекати, може, загубишся, може, замерзнеш. І то було в червні. А що ж там робиться взимку?"

   Окрім повісті, написаної Андрієм Кузьменко, екс-фронтменом гурту «Скрябін», яка за життя музиканта не публікувалася, видавець включив в книгу вірші, зібрані Кузьмою за останні десять років.

   Ця книга стане третьою у його літературній скарбничці, яка поповнюється навіть після трагічної загибелі Скрябіна. Сам музикант до перших двох видань ставився дуже скептично, називаючи твори брошурами. Як би там не було, а повість "Я, Шонік и Шпіцберген" купити варто не тільки шанувальникам його таланту, а й усім читачам з почуттям гумору.

Запрошуємо завітати до нашої бібліотеки і почитати представлені видання!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування