A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

МОЛОДА ДЕРЖАВА З ТИСЯЧОЛІТНЬОЮ ІСТОРІЄЮ

Дата: 28.07.2022 12:35
Кількість переглядів: 26

#Український_Інститут_Книги


28 липня ми вперше відзначимо День Української Державності, згідно Указу Президента України  В.О. Зеленського.

День Української Державності буде утверджувати зв’язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. Понад тисячу років державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру.

Зараз у багатьох подвигах наших воїнів, у мудрості наших людей у боях, навіть просто в розмовах звичайних українців про те, що відбувається, ми можемо побачити, ми можемо почути і зрозуміти приклади таких же характерів, але сотні років тому. Можемо побачити приклади такої ж хоробрості, такого ж ставлення до життя, і найголовніше, – ставлення до України й до ворога.

Берегти єдність зараз, працювати разом на перемогу – це найважливіше національне завдання, яке всі ми обов’язково виконаємо.

Це ознака віри в Україну – не тільки нашої власної віри.

В рамках святкування Дня Державності України в бібліотеці діє виставка-літопис: «Молода держава з тисячолітньою історією», де представлено документальні та літературні видання, присвячені історії формування української державності, боротьбі українського народу за незалежність своєї держави, вшануванню пам’яті громадян, які загинули у боротьбі за територіальну цілісність та державний суверенітет України, експонується література про історію і сучасність нашої держави, українську мову, обереги, символи країни.

Багатовікова історія українського народу свідчить про велику увагу до виховання підростаючого покоління любові до рідної землі, поваги до героїчних подвигів українців, готовності до захисту своєї Батьківщини.

В умовах сьогодення, в час духовного відродження та європейського розвитку України бібліотеки як ніколи раніше переймаються проблемами громадянського та національно-патріотичного виховання, оцінюючи свої потенційні можливості у вихованні дітей та молоді за допомогою книг, просвітницьких заходів, розуміючи свою місію та соціальне призначення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування