A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

ІНФОРМАЦІЙНИЙ КУТОЧОК СИСТЕМИ БПД

Дата: 05.07.2022 13:42
Кількість переглядів: 73

ІНФОРМАЦІЙНИЙ КУТОЧОК СИСТЕМИ БПД 

(БЕЗОПЛАТНА ПРАВОВА ДОПОМОГА)

         У гості до бібліотеки завітала фахівчиня БПД міста Кам'янка-Бузька Оксана Березюк, яка розповіла про систему надання безоплатної правової допомоги, а також наголосила, що безоплатна правова допомога – це гарантована Конституцією України можливість отримати первинну правову допомогу, а також можливість для певної категорії осіб отримати безоплатну вторинну допомогу у передбачених законом випадках.

          Вона зазначила, що безоплатна первинна правова допомога включає такі види правових послуг: надання правової інформації; надання консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру); надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

          Фахівчиня системи безоплатної вторинної правової допомоги Кам’янеччини надала для  розповсюдження інформаційні матеріали системи безоплатної правової допомоги. Це різноманітні брошури, буклети, листівки і т. п., у яких міститься корисна інформація – починаючи від алгоритму дій при вирішенні того чи іншого правового питання, роз’яснень і закінчуючи інформацією про адреси й телефони, за якими можна звернутися для отримання правової допомоги.

          Для того, щоб якомога більше громадян мали можливість ознайомитися з цими матеріали,  у читальній залі бібліотеки створено  інформаційний куточок системи безоплатної правової допомоги . Зокрема, читачів зацікавили буклети : «Умови призначення, тривалість та розмір виплати допомоги по безробіттю»,  «Як реалізувати своє право на безоплатне отримання земельної ділянки», «Усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою»,а читачів із ВПО особливо зацікавив буклет « Як отримати статус внутрішньо переміщеної особи». Нагадуємо, що згідно з Законом України « Про безоплатну правову допомогу», внутрішньо переміщені особи мають право на безоплатну вторинну допомогу, що полягає в захисті, здійсненні представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, місцевого самоврядування,  перед іншими особами, складенні документів процесуального характеру».

          Запрошуємо читачів скористуватися матеріалами БПД.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування