A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

УКРАЇНСЬКА МОВА - БРОНЕЖИЛЕТ НАЦІЇ

Дата: 28.06.2022 14:10
Кількість переглядів: 1163

          « Мова – це великий дар природи, розвинутий і вдосконалений за тисячоліття з того часу, як людина стала людиною. У кожного народу своя мова. Це великий скарб, який треба шанувати , берегти і розумно збагачувати, не причиняючи йому ніякої шкоди», - писав К. Крапива.

          Мова  - запорука існування народу, найважливіший засіб спілкування між людьми. Захист рідної мови - найприродніший і найпростіший, найлегший і водночас найнеобхідніший спосіб національного самоутвердження і діяльності в ім’я народу. Володіння рідною мовою – не заслуга, а обов’язок патріота.

          Розмовляйте рідною мовою – своєю і свого народу: скрізь, де її розуміють, з усіма , хто її розуміє. Не поступайтеся своїми мовними правилами заради вигоди, привілеїв, лукавої похвали – це зрада свого народу.

          Ставлення до рідної мови має бути таким , як до рідної матері: її люблять не за якісь принади чи вигоди, а за те, що вона - мати.

          В Україні державною мовою є українська мова. держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування мови в усіх сферах громадського життя, сприяє розвитку української нації. її традицій і культури.

 І це гарантує Конституція України, стаття 10.

Якщо ти українець і живеш поза Україною, не дай використати себе для денаціоналізації народу, серед якого перебуваєш, а тим більше – для боротьби з його намаганням утвердитись на шляху самостійного розвитку.

 Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродження української мови, державності , нації. За нас ніхто цього не зробить, Це наш історичний обов’язок, виправдання нашого перебування на цьому світі. Не перекладаймо цього   тягаря на плечі своїх нащадків, бо може бути запізно. Діймо. В ім’я нашого народу, в ім’я найвищих ідеалів людства  свободи і справедливості.

          У кожній хаті завжди мають бути українські книжки, журнали, газети. Якщо немає , запрошуємо відвідати нашу бібліотеку, яка пропонує найновіші українські книги для дорослих так і дитячі видання.

          Адже, книги – кораблі думки, мандрують по хвилях часу й обережно несуть свій дорогоцінний вантаж від покоління до покоління.

          ХАЙ В КОЖНІЙ ХАТІ ЗВУЧИТЬ УКРАЇНСЬКЕ СЛОВО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування