A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

«ЩО БІЛЬШЕ ПОСЛУГ ОНЛАЙН, ТО ПРОЗОРІШОЮ БУДЕ КРАЇНА»

Дата: 07.06.2022 10:36
Кількість переглядів: 65

     

    Сучасні цифрові технології, що стрімко розвиваються в нашій державі, наскрізно прошивають усі органи влади. Те, що вчора здавалося мрією, нині називається «Дією». Нею користуються понад 14 мільйонів українців, які не витрачають зайвий час, гроші й нервові клітини у безглуздих чергах на суперечки з державними чиновниками.

     Нині Україна – єдина держава у світі, де державну допомогу можна отримати буквально за кілька кліків у смартфоні. Розвиток цифровізації активно запобігає корупції та унеможливлює її. Адже виключає людський чинник. Тож завдяки запровадженню повністю автоматичних послуг, де не потрібне втручання чиновників, українці за два останні роки заощадили понад 14,7 мільярда гривень і понад 60 тисяч людино-років. Тобто одна людина 60 тисяч років мала б надавати ті послуги, які нині українці отримали через « Дію» миттєво. Адже у «Дії» все швидко і зручно. 

     Наша бібліотека активно долучилися до проекту «Дія. Цифрова освіта», який націлений на підвищення цифрової грамотності громадян та мешканців громади, адже бібліотека входить до мережі цифрових хабів, де можна безкоштовно отримати доступ до сайту та пройти навчання з цифрової грамотності. Як партнерський хаб, пропонуємо жителям громади навчання з основ цифрової грамотності (перегляд освітніх серіалів) та консультації з отримання послуг е-самоврядування. Зокрема, на базі книгозбірні організовано комплексне навчання користувачів з використанням можливостей Національної платформи «Дія. Цифрова освіта», проводяться тренінгові заняття для  користувачів бібліотеки, бібліотекарів у рамках проєкту «Бібліотека — твоя точка опори»

   За допомогою фахівців бібліотеки користувачі навчаються цифрової та інтернет-грамотності, виробляють навички володіння різноманітними цифровими пристроями, вчаться практично застосовувати здобуті знання, наприклад: як замовити потрібні ліки, укласти онлайн-договір зі своїм сімейним лікарем, оформити субсидію, оплатити комунальні послуги через інтернет-банкінг, користуватися QR-кодами для запису в установи і комунальні служби  громади тощо.

     Долучайтеся до ком’юніті, у якому вже понад мільйон користувачів, та розвивайте свої цифрові навички. З цифровими навичками ви зможете ефективно та безпечно застосовувати технології в повсякденному житті. Навчайтеся і вдосконалюйтеся, а бібліотека завжди прийде вам на допомогу! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування