A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

«Я мовою своєю буду говорити. Я щастя й миру хочу. І на тім стою»

Дата: 29.04.2022 11:05
Кількість переглядів: 36

#Бібліотеки як центри підтримки ВПО

#Український_інститут_книги

     Діяльність нашої бібліотеки в умовах воєнного стану спрямована на підвищення рівня поінформованості суспільства та формуванню у громадян толерантного ставлення до біженців і переселенців зі східних регіонів України. Бібліотека турбується про те, щоб переселенці з захоплених ворогом територій, які живуть на території громади, могли легше адаптуватися на новому місці. У бібліотеці створені умови, щоб ці люди могли покористуватися усіма послугами книгозбірні: брати книжки додому, користуватися безкоштовним Інтернетом, приймати участь у різноманітних дозвіллєвих заходах. Коло цієї категорії користувачів постійно розширюється. Так, стали користувачами бібліотеки ВПО (внутрішньо переміщенні особи) із Харкова, Маріуполя, Житомира, Слов’янська тощо.

     Нещодавно до нашої громади, у церкву Євангельських Християн Баптистів,приїхала  багатодітна сім’я з міста Генічеськ Херсонської області. Зараз у сім’ї проживає 13 дітей під опікою та 2 прийомних. Загалом сім’єю виховується 32 дитини. Коли у їхній дім прийшла війна, сімя змушена була втікати на захід України. Так доля їх закинула до нашого міста. Працівники бібліотеки завітали до них у гості з прес-діалогом «Я мовою своєю буду говорити. Я щастя й миру хочу. І на тім стою», щоб поговорити про любов до рідної землі, до рідної мови, до України, до її носія українського народу. Діти із задоволенням взяли участь у квесті, відгадували загадки, складали прислів’я та приказки, вони щиро раділи отриманим призам за  правильні відповіді за знання української мови. Хоча їх чекає далека дорога до Бразилії і ми, і вони сподіваємося, що сім’я обов’язково повернеться до своєї домівки.

     Ми любимо і пишаємося нашим містом і хочемо, щоб ця гордість і любов передалась  усім нашим гостям. І наше місто стало для них затишною і гостинною домівкою. Ми хочемо, щоб люди заходили до бібліотеки не тільки для того, щоб взяти і почитати книгу, а отримати добре слово підтримки від працівників. Почути голос рідних через скайп-звязок чи надіслати товаришу емейл, або переглянути останні новини з рідних міст.

Бібліотека територія допомоги та єдності!

Приходьте до бібліотеки вам допоможуть


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування