A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

СУМУЄМО І ПАМ’ЯТАЄМО…

Дата: 08.04.2022 12:12
Кількість переглядів: 34

П'ять років тому на 78-му році життя відійшов у вічність благочинний Кам’янка-Бузького деканату митрофорний протоієрей Михайло Піх

 

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ МИТРОФОРНОГО ПРОТОІЄРЕЯ МИХАЙЛА ПІХА

    Піх Михайло, прот. Святині міста Кам’янка Струмилова в історії та культурі України. - Кам’янка-Бузька, 2017. - 316 с.

    Кам’янко-Струмиловське Євангеліє є автентичною пам’яткою, яке було переписано 40-50 роки 16 ст. в місті Кам’янці-Струмиловій з рукописного Євангелія, що датується 1411 року. Саме у цьому Євангелії знаходимо першу згадку про місто - маргінальний напис на останній сторінці: "Року 1411 написана ця книга, що називається "Євангеліє тетр" у богоспасенному місті Кам’янці Струмиловій многогрішним і недостойним Тимофієм Павловичем".

    Символічно, що на центральній площі ім. В. Великого, навпроти церкви Різдва Пресвятої Богородиці стоїть пам’ятний знак Кам’янко-Струмиловському Євангелію, побудований стараннями міського голови м. Кам’янка-Бузька п. Олега Омеляна і спонсора-жертводавця Василя Людкевича.

    За час душпастирського служіння отець Михайло отримав багато грамот, подяк, церковних та державних нагород, також ім’я о. Михайла Піха занесено до енциклопедії "Великі люди України".

   Книга адресована, перш за все, жителям кам’янеччини, широкому колу читачів та усім, хто цікавиться історією і святинями нашого краю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування