A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

‟Я мовою своєю буду говорити. Я щастя миру хочу. І на тім стою ‟

Дата: 23.02.2022 09:24
Кількість переглядів: 77

Із ніжності слова беру насолоду:

Воно – ідеал мій, для злету -  крило.

Мова моя дана Богом народу,

Мова моя – це душі джерело.

Вона – моя доля, незмінні вітрила.

Наснагу вона для творіння дає.

Мова моя – це безсмертя і сила,

Мова – найбільше багатство моє.

 

21-го лютого всі народи світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Це незвичайне свято і відзначають його по-особливому. В цей день люди нагадують одне одному про те,  як важливо берегти рідну мову.

          З нагоди Міжнародного дня рідної мови на  свято ‟Я мовою своєю буду говорити ‟  до бібліотеки завітали учні з вчителем Галиною Голяницькою  ЗОШ №1, щоб поговорити про любов до рідної землі, до рідної мови, до її носія – українського народу, до держави Україна, до народних традицій про нетлінність духовних скарбів. Бути впевненими у тому, що мова – скарб, без якого не може існувати ні народ, ні держава. Учні  довідалися про історію свята, його значення для збереження та розвитку мов світу. Адже найбільше і найдорожче добро в кожного народу - це його мова.  Поезії, які лунали на заході, розкрили  барвистий світ українського слова, його велич та силу. Учні  розгадували загадки, змагалися у складанні крилатих висловів про мову.  Книжкова виставка  «Міжнародний день рідної мови» та огляд видань доповнили і розкрили  велич української мови.  

Мова – це той інструмент, який єднає націю, народність, народ до єдиного цілого. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування