A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

Щасливі миті натхнення Євгена Заставного

Дата: 13.01.2022 09:52
Кількість переглядів: 84

( 75-річчя від дня народження)

Багата на таланти кам'янецька земля. Це той найдорожчий духовний скарб, неповторний і вічний, як людська душа, яким ми повинні гордитися, зберігати та примножувати, нести у світ як щедрий Господній дар для поколінь прийдешніх.

У нашому старовинному місті над Бугом проживає композитор і педагог, громадський діяч, Член Асоціації діячів мистецтв України, Президент благодійного фонду « Наше майбутнє»,  інтелектуал, людина великого таланту з багатим внутрішнім світом,  автор понад 600 пісень, дитячих музичних казок, учасник міжнародної програми «Мистецький олімп», Заслужений працівник культури, нагороджений орденом рівноапостольних Кирила і Мефодія – ЄВГЕН ЗАСТАВНИЙ.

Євген Заставний, займаючи активну позицію, вкладає усе своє єство в естетичне та музичне виховання наших дітей, готує не тільки вправних музикантів, але й  людей, гідних цього звання.

За п'ятдесят п'ять років діяльності на ниві культури у тісній співпраці із самобутніми поетами Євген Заставний написав понад шістсот пісень. Його пісні не сплутаєш з іншими авторами. Всі вони надзвичайно мелодійні, наповнені ліризмом, естетикою почуттів та гарним настроєм. Його пісні знають не тільки у селах і містечках України, але й у далекій Америці.

Особистісні таланти, справді, дуже щедрі та різноманітні. Але все залежить від того, як мудро людина спрямує подароване Богом. Наш відомий краянин, Євген Заставний, зумів зробити  це якнайкраще – адже, щороку у світ виходять збірники з новими роботами, деякі з великим задоволенням представляємо вашій увазі. 

Заставний Євген. Сімдесят українських народних пісень в обробці для акордеона та баяна / Євген Заставний. - Кам'янка-Бузька, 2020.-80с.

Заставний Євген. Клавішами весен:вокально-інструментальні твори / Т. Василько, Євген Заставний.-Львів: Ініціатива, 2011.- 56с.

Дитячі пісні Євгена Заставного на слова Левка Воловця : музичне видання .- Кам'янка-Бузька, 2016.- 40с.

Заставний Євген. Життя іде, життя минає / Лук'ян Станько, Євген Заставний.- Львів: Манускрипт, 2012.- 42с.

Як звірі хвости шукали : музична казка / музика Євгена Заставного, сценарій і тексти Василя Сагайдака.- Львів,2006.-52с.

Цьома Роман. У парі з яснотою: пісні / муз. редактор Євген Заставний. - Львів: Галицький друкар, 2012.- 84с.

Цьома Р.М. Свята любове, піснею звучи: духовні славні / Роман Цьома, музичне редагування, обробка для чотириголосого хору: Євген Заставний. – Львів: Край, 2010.-56с.

Заставний Євген Васильович // Відомі люди Кам'янеччини: Кам'янка-Бузький район.- Львів, Ліга-Прес.- С.32.

Без музики композитора, природно поєднаної з текстами, збірки б втратили свою красу. А все це завдяки таланту Євгена Заставного, який і композитор, і чудовий мелодист, м'який лірик, що уміє відчувати пульс поетичного твору, проникнутися ним настільки, що музика доповнює красу цього твору,  тонкими, наче пастельними відтінками. Але при цьому він не одноманітний.

Тепер вам, читачі та майбутні слухачі, час поринути у відчуття, пройтися тими сюжетами, які виринають з кожної пісні його збірок і зробити свій висновок. Настав час оцінити працю як поета, так і композитора, який своїми нотними станами доповнює композиції усіх збірок, творячи диво у піснях, віддаючи усього себе своїм учням, формуючи з них особистості і дбаючи про духовне майбутнє України.

 

ШАНОВНИЙ ЮВІЛЯРЕ!!!

ПРИЙМІТЬ НАЙЩИРІШІ ВІТАННЯ З НАГОДИ ВАШОГО СВЯТА.
МНОГАЯ ВАМ ЛІТ У ЗДОРОВ'Ї, МИРІ, ЩАСТІ, У РЯСНИХ БОЖИХ ЛАСКАХ І ЩЕДРОТАХ.

 

З РОСИ І ВОДИ ВАМ!!!

 

 Підготувала О.Лущанець.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування