A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

«Домашні улюбленці наших сердець»

Дата: 30.11.2021 12:31
Кількість переглядів: 123

     В сучасному світі людина все далі відходить від природи. Спілкування з нею поступово заміщується соціальними мережами, комп’ютерними іграми, віртуальним світом. Дуже часто ми забуваємо, що поряд з нами живуть вірні друзі – тварини. Вони відданими очима дивляться на нас, очікуючи уваги і любові. Наші домашні улюбленці так багато роблять для нас: охороняють, дарують радість спілкування, а іноді, навіть, рятують життя, чекаючи від нас лише уваги. Вони для нас лише сторінка життя, а ми для них і є все життя.

     З давніх часів людина приручає тварин, дружить з ними і багато чому у них навчається. Образи братів наших менших часто використовуються в різних областях мистецтва. Тварин залучають до лікування хворих і навчання дітей. Все це говорить про те, що чотириногі друзі завжди робили великий вплив на наше життя. Погодьтесь, зв’язок, що виникає між людиною і його улюбленцем унікальний. Протягом останнього двадцятиріччя вчені все сильніше переконуються у справедливості твердження «домашні тварини приносять щастя». Як показали наукові дослідження, домашні улюбленці сприяють виникненню загального відчуття благополуччя, будучи свого роду легкими ліками, які запобігають нездужанню і поганому настрою. Адже щасливі люди, як правило, здорові.

   Домашні тварини – відмінні компаньйони для літніх людей. Якщо літня людина заводить чотириногого друга, йому доводиться частіше виходити з дому, щоб купувати корм і вигулювати вихованця на свіжому повітрі. Невелика активність у зрілому віці просто необхідна для тонусу і гарного самопочуття. Крім того, щоденні обов’язки, почуття відповідальності і самореалізація в турботі про вихованця - сенс життя багатьох людей літнього віку. Саме вони допомагають впоратися з депресією і самотністю.

     Домашні улюбленці приносять у наш дім багато радості. Але жива істота – це не іграшка, вона потребує постійної турботи та уваги. Ми повинні пам’ятати слова чудового французького письменника Антуана де Сент-Екзюпері: “Ти завжди відповідаєш за тих, кого приручив”. Саме цей вислів став девізом Всесвітнього дня домашніх тварин, який відзначається у світі 30 листопада.  До Всесвітнього дня домашніх тварин, на підтримку Закону України про захист тварин від жорстокого поводження у  бібліотеці оформлено  книжкову  виставку «Домашні улюбленці наших сердець», представлені видання містять науково-популярні, пізнавальні матеріали  про догляд за тваринами, їх лікування, виховання і правильне поводження з ними.

Цікавтеся в читальній залі бібліотеки!

                                                                                         Підготувала О. Лущанець


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування