A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

Найкращі книги для осіннього читання

Дата: 24.11.2021 14:31
Кількість переглядів: 65

Завітайте до бібліотеки та візьміть з собою частинку затишку!

 Для гарного  відпочинку потрібний  чудовий настрій  і обов'язково цікава книжка.

    Коли  береш  до рук  читати щось  нове, то очікуєш драми, сенсації,  якоїсь новизни. Бо так уже налаштоване людське єство: чекати вибуху, яскравих і гострих відчуттів, черпати звідкись той адреналін.

Проза про життя сучасних українських жінок авторства  ГАЛИНИ КОЗАК  принаджує поволі. Крок за кроком  авторка втаємничує  нас у світ складних жіночих переживань, емоцій , почуттів.

     Історії героїнь Галини Козак можуть видаватися пересічними і непримітними. Однак, це тільки на перший погляд. Уже з перших рядків  « Таємниці»  перед нами  відкривається  глибока натура простої сільської  жінки , яка  у щоденній праці  немає  коли і  вгору глянути,  але завжди знаходить  час для читання  книжок  і допомоги  односельцям.  Марія – сільська жінка, життя якої після смерті  чоловіка набрало сірих барвів, але вона ще не долюбила, не зледеніла  її душа… Повість « Не заблукати в мережі» переносить нас  у вир міського життя , і ми вже переживаємо злети й падіння молодої  жінки, яка і англійською володіє, і роботу у престижній  фірмі  має, а все шукає  і шукає свого щастя, зважуючись на вкрай ризиковані кроки.

     Пошуки щастя - оце предвічне прагнення людини - авторка передає з особливим  хистом, бо й сама добре  розуміє  жіночу природу, а чималий життєвий  досвід дає їй право сказати нам вустами своїх героїнь: «Проблем у сучасної  жінки ой як як багато!»

І все ж героїні Галини Козак гідно кидають виклики долі в пошуку свого місця під сонцем, у боротьбі за кохання і таке крихке щастя. У хвилі зневіри вони звертаються до Бога, бо тільки він може просвітити  їхні думки і заспокоїти розхристані душі.

«Таємниця» та « Не заблукати в мережі»- це, власне , і є ті фрагменти з життя, які передають образи та мислення сучасного простого народу.

Козак Галина. Таємниця [Текст]: проза / Галина Козак.- Львів:  Левада,2020.-152с.

Козак Галина. Дорога терном заросла  [Текст] / Галина Козак.- Дрогобич: 2020.- 152с.

      Драматична повість переносить читача  у нелегкі   дев'яності  роки минулого  століття – часи  важкої економічної  скрути, коли  багатьом  доводилось буквально  виживати.  У життя вчительської  сім'ї Романа і Надії одне за одним  стукає  лихо. І доводиться дружині скуштувати заробітчанського  хліба,  як і мільйоннам  українців, яких доля розкидала по всьому світу.

     У повісті простежується кілька часових пластів і,  можливо,  від того книжка є ще глибшою. Психологічно тонко описані людські стосунки: усе – як у житті, не лише чорне і біле. Тут зигзаги долі, і круті піке… А наостанок – відчуття очищення,  хоча нічого вже не повернеш.

    Не дивно, що книга з простим та невигадливим  на перший погляд сюжетом  може  мимоволі захопити,  повести  читача  за собою й поглинути, зробити його не лише очевидцем сюжетних подій, а й свого роду у чомусь співучасником  їх, коли,  мимоволі занурившись у текст, разом із автором проникаєш в образи героїв.

     Ця книжка збурює  цілу палітру емоцій : від безтурботної юної  романтики й відчайдушного сподівання на щастя  до щемкого  смутку й драматизму,  занурює в особливу  атмосферу непростих  почуттів  та роздумів. Дорога терном заросла…

 Історія , яка  безумовно  торкатиме  серця…

       

Запрошуємо  до читання,  не пошкодуєте !!!

Підготувала Ольга Лущанець


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування