A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам'янка-Бузької міської ради"
м. Кам'янка-Бузька

НЕЙМОВІРНА ЗУСТРІЧ З ВАХТАНГОМ КІПІАНІ

Дата: 20.09.2021 12:52
Кількість переглядів: 40

 

          Неймовірно відверта і чесна зустріч відбулася у бібліотеці міста Кам'янка-Бузька.  Мешканці громади та користувачі бібліотеки мали змогу поспілкуватися із легендою української журналістики, відомим публіцистом, грузином за походженням і українцем за покликанням душі  - Вахтангом Кіпіані. Без усякого пафосу та драматизму  автор презентував дві книги «Справа Василя Стуса» та «Країна жіночого роду».

          Вахтанг Кіпіані - український журналіст, історик, публіцист, редактор видання "Історична правда", ведучий телепрограми "Історична правда", викладач магістерської програми з журналістики Українського католицького університету у Львові та кафедри "PR" у Національному університеті "Києво-Могилянська академія", засновник Музею-архіву преси у Києві, Лауреат премії імені Георгія Гонгадзе (травень 2019).

          Видання "Справа Василя Стуса" містить найцікавіші та маловідомі факти з життя, ув’язнення та загибелі одного з найбільш визначних не тільки українських, а і європейських поетів ХХ століття – Василя Стуса. Його твори були заборонені в Україні і публікувалися лише за кордоном. Основою книги стала шеститомна кримінальна справа, що зберігається на полицях Галузевого державного архіву СБУ.

          Книга «Країна жіночого роду» розповідає про видатних українок ХХ століття, які часом лишаються непомітними в українській історії. Про долю деяких героїнь цієї книги хтось почує вперше, однак їхню роль в українській історії не варто применшувати. Це лікарки, учительки, учасниці національно-визвольного руху, політув′язнені, журналістки, військовички, культурні діячки... Без них — сильних, активних, відданих — сторінки нашого роду були б зовсім інакшими.

          Із напутнім словом і автогрофом, на Вас, шанувальників друкованого слова, чекають книги Вахтанга Кіпіані!

 

 
 
 
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування